“Era o dimineaţă senină de primăvară. De când şi-a ridicat pleoapa, soarele încălzea blând, cu raze timide, pământul acoperit pe ici pe colo, cu ultimele pete albe de zapadă. Întreaga natură se trezise treptat la viaţă. Ghiocei imaculaţi se iţeau de sub zăpada ce se topea lăsâd pământul umed şi rece numai bun pentru creşterea plantelor. Pomii începeau să aibă frunzuliţe de un verde crud şi o puzderie de muguri albi şi roz. Pe cerul senin se vedeau doar rândunelele în stoluri ordonate, întorcându-se la noi o data cu primăvara. Animalele, de la cele mai mari, la gâzele mărunte, s-au trezit din somnul adânc de peste iarnă…”
În acea zi frumoasă de primavară începe povestea prieteniei ce se va lega între un motan şi o cioară, poveste scrisă de Alexandru Christian Cranciova, un băieţel de doar 10 ani din Timişoara.
Intitulată “Darul de Crăciun”, povestea prietenei dintre motan şi cioară descrie aventurile prin care aceştia trec de-a lungul celor 4 anotimpuri ale unui an calendaristic, fiecare anotimp fiind zugrăvit în cuvinte alese care descriu schimbarile specifice acestora.
Motanul şi cioara se joacă şi petrec multe clipe frumoase împreună pe parcursul celor patru anotimpuri şi povestea acestora culminează cu sărbătoarea de Craciun, moment în care cei doi îşi fac mici cadouri. Cioara îi dăruieşte motanului o stea aurie pe care o luase dintr-un brad, la gândul că aşa probabil se putea simţi mai aproape de stele, iar motanul îi daruieşte ciorii o prăjitură în formă de inimă pentru a simţi gustul dulce al prieteniei lor. Dar ce au împărţit mai de preţ în acele momente era prietenia lor, cel mai scump dar.
Autorul acestei frumoase poveşti pentru copii este Alexandru Christian Cranciova, elev al Colegiului Naţional de Artă Ion Vidu din Timişoara care în ciuda vârstei, doar 10 ani, este foarte talentat. La şcoală studiază pianul ca instrument principal şi teoria muzicii şi este pasionat de literatură, istorie şi film. A obţinut deja peste 20 de distincţii şi premii la competiţii şi concursuri de muzică, literatură, istorie, pictură, limba şi literatura engleză şi a participat până acum la peste 40 de evenimente culturale, concerte, expoziţii.
Parinţii acestui copil au reuşit să îi publice frumoasa poveste într-o cărticică de format 12 pe 18 iar grafica cărţii a fost făcută de o prietenă de familie, Claudia Tudose, a cărei pasiune este designul.
Fiind editată în puţine exemplare, cartea nu se găseşte în librării, dar pentru cei ce doresc să o cumpere se poate comanda prin e-mail de pe site-ul Llstudio sau de pagina de Facebook al acestuia.
Lasă un răspuns