De obicei, de sarbători, cu toţii ştim, între prieteni se fac daruri. Şi cum prietenia nu există doar între oameni ci şi între bloguri, iată că şi micul meu blog, aflat la început de drum a primit un frumos cadou din partea blogului pitici, dar voinici: sponsorizarea acestui concurs.
Pitici, dar voinici este blogul principal al Antoanetei, şi este un blog cu şi despre activităţi educative pentru copii, un fel de jurnal online al activităţilor pe care Antoaneta le face acasă cu cei doi copii ai săi, Daria şi Andrei.
Daca îi urmăriţi blogul, puteţi foarte uşor să vă daţi seama că Antoaneta nu este genul de mămică care preferă să lase totul în seama educatoarelor sau învăţătoarelor pentru ca nu ştie sau poate nu vrea să facă ceva în acest sens şi ne învaţă că este important sa îţi cunoşti copilul, să te laşi în voia jocului şi, de ce nu, să redevii chiar tu însuţi copil.
Ca mamă care se implică în educaţia copiilor săi, Antoaneta merge pe principiul că e foarte simplu să faci acest lucru dacă încerci să îţi cunoşti copilul să îl înţelegi, să fii atent la ce îl interesează, la ce îl atrage şi să ii oferi ceea ce el are nevoie în acel moment pentru a îşi completa cunoştinţele.
De la Antoaneta învăţăm că, a fi educatorul propriului tău copil e simplu şi nu trebuie să citeşti cărţi de psihologia copilului, de parentig, de interpretare a desenelor copiilor etc sau să te ghidezi după cine ştie ce statistici care să îţi spună la ce etapă de dezvoltare e copilul tau ci să îţi urmezi instinctul tău de mama: vrei ca el să înveţe să coloreze, dă-i foi şi creioane cerate, vrei să înveţe să cunoască animalele – scoate pluşurile, cartonaşele, arată-i animale pe stradă, la zoo, la ţară şi, treptat, provoacă-l să imite sunetele pe care le scoate animalul etc
Urmărind blogul Antoanetei mai putem afla că a fi mamă nu înseamnă doar să îi dai copilului să mănânce, să îl îmbraci şi să îi cumperi jucării! Important e însă timpul petrecut cu copilul tău şi amintirile pe care el le va avea peste timp despre tine. Aşa că poţi lăsa liniştită pe mai târziu alte treburi gospodăreşti şi să te aşezi pe covor ca să te joci cu el, să desenezi cu creta pe asfalt, să citeşti împreună cu el o carte de poveşti sau să faceţi împreună diferite activităţi de lucru manual (craft-uri).
Acum, dacă tot aţi făcut cunoştinţă cu Antoaneta şi blogul ei, pitici dar voinici să vedem şi care este cadoul ei pentru voi, cititorii blogului meu.
Este vorba despre trei cărţi, una pentru copii şi două pentru mămici sau de ce nu, tătici. 😉
„Bărbaţi şi alte catastrofe” de Kerstin Gier, este un roman al cărui subiect este povestea amuzantă, spumoasă şi plină de umor a necazurilor sentimentale prin care trec patru prietene. Judith este nemulţumită de prietenul ei letargic, care o neglijează. Sussana a agăţat un tip plictisitor, dar care nu câştigă rău. Katja se lasă minţită şi înşelată de iubitul ei, iar Bille e îndrăgostită de un mare lăudăros. Dar mai multe… în cartea apărută la editura Allfa pe care o puteţi găsi acum în ofertă pe elefant.ro.
„Amy pleacă în luna de miere” scrisă de Julia Llewellyn, este o carte apăruta la editura Polirom. Romanul vioi şi plin de umor, cu o intrigă emoţionantă, cu răsturnări de situaţii de un comic neaşteptat, descrie întâmplările prin care trece Amy, o tânără ce pleacă în luna de miere la Roma, în Italia, dar… fără soţul ei
iar a treia carte se adresează copiilor fiind vorba despre
„Atlasul lumii” din seria „Enciclopedia ilustrată pentru copii” apărut la editura Prut, conţine peste 125 de ilustraţii, hărţi si informaţii referitoare la statele lumii; este o enciclopedie atât de folositoare copiilor pentru a-şi îmbogăţi cunoştinţele de geografie.
Iată şi ce trebuie să faci pentru a intra în posesia uneia din cele trei cărţi:
Să laşi un comentariu, aici, la această postare prin care răspunzi la două întrebări:
1. Ce fel de cărţi consideri a fi utile pentru educaţia unui copil
2. Ce recenzii ţi-ar plăcea să citeşti pe blog.
Alte menţiuni:
Concursul se va desfăşura în perioada 9 – 14 decembrie, iar câştigătorii vor fi stabiliţi prin tragere la sorţi cu ajutorul random.org, sâmbătă 15 decembrie când voi anunţa numele celor trei câştigători.
Dacă ai un blog, poţi face o postare în care să povesteşti despre acest concurs şi în care să fie şi un link către acestă postare şi vei avea o şansă în plus să câştigi.
La concurs poate participa oricine doreşte, chiar dacă locuieşte în afara ţării, dar premiul va fi expediat doar la o adresă de pe teritoriul României.
Succes la concurs!
Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi crezi că poate fi de folos şi prietenilor tăi dă un like&share ca să afle şi ei.
oau! m-ai dat gata,Clau!
multumesc pentru prezentare, dar iti multumesc pentru prietenia ta 🙂
bafta tuturor participantilor!
Claudia – iti doresc sa ai parte de cititori seriosi care sa iti lanseze mereu provocari interesante pentru articolele tale asa de bine documentate!!!
Nu am facut mare lucru, Tony asa ca eu trebuie sa iti multumesc tie pentru tot 😉
ba da si o stii 😉
Mă inscriu si eu la concurs!
1. Cred ca toate cartile sunt importante pentru educatia copilului, de la primele carti cu pagini groase, pline de imagini cu animale, flori, fructe, la cartile cu poezii ale caror rima ii fac sa gangureasca, la cartile cu povesti cu printi si printese, ce ne invata sa ne transformam sufrageria in castel, la enciclopedii si atlase care ne plimba prin toata lumea si dincolo de ea.
2. Trebuie sa recunosc ca abia cu ocazia acestui concurs am descoperit blogul ”Lecturi de mamica”; as vrea sa citesc atat recenzii pentru pici, dar si pentru carti pentru adulti. Copilul are nevoie de exemple de buna practica, trebuie sa-si vada parintii iubind si citind cartile, pentru a le iubi si citi la randul lui.
Am scris si aici http://inbucatariamea.wordpress.com/2012/12/09/concurs-pe-blogul-lecturi-de-mamica/
Pentru educatia unui copil propun cartile de colorat, cu planse de unit punctele, carti de povesti cu imagini (pentru cei mici), pentru cei mai mari enciclopedii pe diverse teme.
Eu sunt pasionata de cartile cu jocuri pentru copii, asa ca orice recenzie de carte pe aceasta tema este binevenita.
ma inscriu si eu la concurs!
1. orice carte ajuta la educatia unui copil. trebuie aleasa cu grija de parinte in functie de varsta si interesul copilului
2. in ultimul timp citesc numai carti pt pitici si cam asta caut 🙂
aici am scris despre concurs: http://casadincamp.wordpress.com/2012/12/09/lecturi-de-mamica
1.Consider ca, orice carte contribuie mult in educatia unui copil.De la varste cat mai fragede,daca ii insufli pasiunea pentru a citi,se va cunoaste mai tarziu.
2, Cartile pentru adulti si cele cu povesti pentru copii.
Depinde foarte mult de varsta copilului, dar eu pledez pentru carti cu functii (clapete, butoane, parti tactile) pentru ca impusti 2 iepuri dintr-o data- citesti o carte cu copilul, imbunatatind si partea motrica sau cognitiva.
Mie mi-ar placea sa citesc recenzii despre ce te intereseaza pe tine- e un domeniu nou pentru mine si aflu mereu lucruri noi, pentru ca recenziile tale sunt si complexe.
Eu cred ca pentru educarea copilului sunt importante toate cartile. Copiilor mei (Alinuta – 2 ani si 10 luni si Mihaita – 1 an si 6 luni) le plac foarte mult cartile si nu exista data sa se uite pe vreuna si sa nu invete ceva din ea, chir daca se uita singuri pe ele. Alinuta sta si ii explica fratiorului ei ce este in cartea respectiva. Bineinteles, daca stau si eu in acel moment si le citesc este mult mai bine, invata mult mai multe. Cel mai mult le plac enciclopediile si povestile scurte cu multe imagini.
Imi place foarte mult blogul tau si il voi urmari cu drag. Sunt interesata de tot ce inseamna copii, dar despre ce mi-as dori sa citesc mai mult este cum se poate organiza cel mai bine o femeie sa se ocupe de copii, sa se ocupe de sot, gospodarie etc., sa invete pentru anumite examene – ponturi pentru o mai buna organizare. In acelasi timp imi plac foarte mult articolele ce vizeaza efectiv educatia copilului – idei, site-uri cu fise, recenzii de carti, etc.
Multumim foarte mult pentru concurs si Dumnezeu sa te calauzeasca.
1. Educaţia unui copil o poti face folosind orice carte, începând cu cele de colorat, decupat, să unească punctele, să descopere umbra şi să asocieze imaginile, până la Atlase şi Enciclopedii. Dar aici, pe blog, am descoperit nu numai educaţia oferită de cărţi, ci şi educaţia oferită prin lucru manual, prin atelierele de creaţie, prin implicarea copiilor în absolut orice activitate, aici ne-ai aratat tuturor mămicilor că implicarea unui copil în orice activitate înseamnă de fapt să îi îmbogăţeşti cunoştiinţele folosind orice activitate.
2. Aici nu am nicio propunere pentru că aici se regăseşte orice subiect. Dacă vreau ideii pentru atelierul de creaţie, deschid blogul, dacă sunt oferte, ultimile cărţi apărute, absolut orice găsesc aici. Deci ţine-o tot aşa că eşti pe drumul cel bun şi noi te urmărim mreu.
1. Asa cum educatia se face in fiecare clipa, prin orice mijloace, tot asa toate cartile servesc la un moment dat, fiecare in felul ei la dezvoltarea armonioasa a copilului. Cred ca este important pentru copil sa aiba in permanenta acces si contact cu carti adaptate varstei, fie ca e vorba despre carti de colorat, cu activitati, de povesti sau de invatare.
2. Desi e drept ca in ultima vreme vanez toate informatiile despre carti potrivite pentru fetitele mele, nu as vrea sa gasesc aici doar acest tip de informatie. Faci bine ceea ce faci, asa ca de ce sa schimbam ce merge bine? 🙂 Spor la „recenzuit” 🙂
A.Pentru cei mici cartile colorate si educative sunt esentiale,care contin povestioare,personaje de basm si orice altceva ce poate contribui la dezvoltarea intelectuala a unui copil.
B.Mi as dori sa citesc recenzii de la carti educative,bazate pe psihologie;)
1.Educative pt copilasi cred ca sunt toate cartile ce ii vizeaza, fie ca sunt cu povesti, ca sunt de colorat, cu planse sau cu desene. Totul e sa fie potrivit varstei micutilor. Cand era mai mic, batatul meu era innebunit dupa carticelele de dimensiuni reduse, cu pagini groase, in care avea de recunoscut animale domestice/salbatice, pasari, fructe/ legume.Acum ii plac cartile de dimensiuni foarte mari, cu povesti si cu cat mai multe imagini sugestive pe pagini, ca in timp ce ii citesc, sa vada el povestea si in imagini.
2.Astept din partea ta recenzii la orice citesti, fie pt copii, fie pt adulti, esti oricum mai in tema cu tot ce apare interesant decat mine, asa ca mi-as dori sa aflu si eu o data cu celilati cititori ce merita a fi cumparat.
http://gradinitafluturasilortalentati.wordpress.com/2012/12/10/multumesc/
Ai un site minunat, pe care îl citesc cu plăcere!
Multumesc trebuie sa spun eu pentru ca te-ai inscris la concurs cu un articol atat de frumos scris 🙂
Mulțumesc!;)
Bine ai venit in lumea bloggeritelor! Felicitari si la mai multe postari! Uite ca particip si eu:
1. Am pornit de la carti pentru bebelusi, cu ce stiam eu, si am cautat sa gasesc si ce ii place lui. Chiar am si facut si fac in continuare carti personalizate pentru ei (ca am doi pitici). Prefer sa incep cum se recomanda in Metoda Doman, cu carti care au un cuvant mare scris pe o pagina, si imaginea pe alta. Sau si astfel de carti si carti cu scris mic, depinde ce imi permit si ce am la indemana. Esentialul este sa aiba contact cu cartile, sa fie un obicei in casa. Imi place sa le insuflu dragostea pentru a afla mai multe despre ce ii inconjoara, dragostea de viata, si sa ii ajut sa-si pastreze curiozitatea. Plus ca au o pofta imensa de a afla lucruri noi, iar cartile, din orice domeniu si mai ales cu multe imagini la inceput, in primii ani, sunt foarte potrivite pentru asa ceva. Si nu doar carti in romana.
2. Scrie orice vrei tu, fiecare cititor are de unde alege. Si eu sunt acum interesata de educatie, metode, pedagogii, si in special carti pentru copii. Vreau sa le ofer piticilor mei un mediu cu drag de lectura. Si vreau sa ii invat sa citeasca singuri mai repede decat am facut-o eu.
buna din nou :); un concurs frumos cu premii super!
eu cred ca educative pt copii sunt cam toate cartile cu valoare formativa, instructive,moralizatoare…personal, si fara sa supar pe nimeni :D- consider ca fiind f utile cartile scrise de Sfintii parinti acum multe sute de ani-cine a citit cartile scrise de Sf Ioan Gura de Aur stie despre ce vorbesc-desi scrierile sale sunt de acum foarte multi ani,par scrise pt vremurile de acum.
apoi…mi-ar placea sa citesc recenziile cartilor care te-au impresionat pe tine f mult 🙂
1. Orice carte adaptata varstei poate fi buna, incepand de la carti de colorat, cu animalute, personaje din povesti, apoi pe masura ce creste sunt bune micile enciclopedii pentru copii. e destul de greu sa enumeri toate cartile intr-o singura fraza. Daca parintii au rabdare carti se gasesc peste tot:)
2. Avand in vedere ca majoritatea parintilor nu mai au rabdare sa-si educe copiii, ce putem face noi ceilalti pentru ca ai nostri copii sa nu fie marginalizati sau mai rau sa nu devina tinta ‘injuriilor’ celorlati? oare putem face noi ceva pentru ceilalti? ar fi un subiect interesant …. si mi-ar placea sa citesc despre recenzii legate de cartile de psihologia copilului singur.
Cartile pentru copii trebuie atent alese, pentru ca nu toate au ceea ce ne dorim. Prefer pentru copilul meu carti cu un mesaj educativ, carti care nu au fost editate doar pentru a se face profit. Mi se par utile pentru fetita mea (in varsta de 5 ani) carti atat de cunoastere, cat si cele din lumea povestilor, povestirilor educative, cele de poezii sau ghicitori. Pentru a ajuta copilul sa se formeze, e nevoie de carti din toate categoriile, insa aici ne revine noua rolul de filtrare a ceea ce merita si ceea ce e doar balast. Mi-a placut sa vad ca sunt trecute la recenzii carti despre alimentatie sanatoasa si mi-ar placea sa citesc si recenzii despre educatie parentala. Felicitari autoarei blogului pentru munca depusa de a scrie si a de a impartasi si celorlalti informatii si pareri utile.
Multumim pentru concurs, cartile sunt foarte interesante.
1. Am cumparat carti fetitelor mele inca de cand erau mici. La inceput am cumparat din cele cu pagini cartonate, cu sunete si mai multe imagini decat text. Apoi cartile cu puzzle au devnit o pasiune pentru fetita mea mai mare (pe la 2 ani adora sa faca puzzle). Ne plac mult cartile cu piese magnetice, acum avem rabdare mai multa si ne plac cartile de povesti.
2. Mi-ar placea sa citesc recenzii la carti pentru copii, dar si la cele despre psihologia copiilor.
1. Ce fel de cărţi consideri a fi utile pentru educaţia unui copil.
Pentru educatia copilului cartile trebuie sa cuprinda lectii interactive, personaje atractive si activitati specifice fiecarei varste.
2. Mi-ar placea sa citesc recenziile la cartile preferate de copii la 2 ani…astea ma intereseaza pe mine acum.
Multumim pentru concurs!
1.cred ca toate cartile sunt importante pentru copii,insa, bineinteles acestea trebuie adaptatein functie de varsta copilului.
2.as fi interesata sa citesc recenzii la carti legate de educatia copiilor.
1. Cartile pentru copii cu poze frumoase, cu traduceri inspirate, daca sunt scrie de autori straini, si cu un mesaj educativ, sunt cele mai potrivite dupa parerea mea. Niste poze in culori tipatoare , povestile prescurtate mi se par cele mai nepotrivite. De exemplu mi se par de neinlocuit la varsta copilariei Basmele fratilor Grimm si singura traducere inspirata pe care am intalnit-o la aceste minunate povesti a fost cea a lui Dan Faur. Editia tradusa de el, pe care o am eu, nici macar nu are poze. Este un volum mare cu toate povestile Fratilor Grimm, dar atat de frumos tradusa ca un cititor cu har il face pe copil sa ramana fascinat.
2. Ce recenzii as vrea sa citesc aici? Tot ce are semnificatie practica. Carti de medicina populara, de retete de bucate, carti cu jocuri, carti de educatie si cultura. Toate recenziile sunt binevenite daca ne descriu o carte cu un mesaj educativ care ne invata ceva nou si util.
Multumim pt concurs, Claudia!
Eu cred ca orice carte ajuta la educatia copilului, si aici un rol important il ocupa si parintii, care aleg, impreuna cu copii, cartile
Mie imi place ce scrii tu, deci orice ai scrie, te voi citi, pentru ca stiu ca e interesant si ca merita citit!
Natalia
1.Toate cartile sunt importante…bineinteles pe categorii de varsta si venite cu explicatii din partea parintilor…povesti cititi si rascitite, povestite si corectate de copii pt ca nai spus exact cuvintele folosite data trecuta….cartile cu animale am observat ca le plac mult copiilor mei: de la ursuletul winnie, la pestisori, fram ursul polar, toate animalele sunt prietenii copiilor.
2. orice legat de copii…toate sunt binevenite
1. Depinde de varsta, cred ca trebuie inceput cu cele foarte simple, din care sa invete prin imagini, apoi colorat, apoi ceva mai complicat, de genul unit punctele (cum zicea cineva mai sus)> Cred ca fiecare parinte observa evolutia copilului si se adapteaza ritmului cu materiale pe masura. Iar apoi mai sunt cartile de povesti, din care sa-i citesti care cred ca sunt alese mai mult dupa gusturile si preferintele parintilor. de exemplu eu inclin spre povestile cu animale ca si personaje sau copii si cele cu invataminte, mai putin printese :D.
2.recenzii…cum zice si titlul blogului tau, lecturi de mamica, ce mai citesti tu, ce mai citim copiilor, Dar in primul rand,orice iti face tie placere:)
p.s. de pe „pitici dar voinici” am ajuns la tine 🙂
p.s. ce tentanta e cartea nr 1!!!!
sa stii ca si a doua carte merita citita 😉
daca ai ocazia, citeste cartile Ceciliei Ahern- sunt superbe!!!
Pe ultima suta de metri am ajuns si eu aici si am citit cu drag cele ce le-ai spus despre Antoaneta, am recunoscut-o pana la ultimul cuvant :). Desigur ca in multe ma recunosc si pe mine si pe multe alte mamici care sunt preocupate de educatia timpurie a copiilor nu doar de nevoile lor de baza.
Cartile au , si din punctul meu de vedere, un rol esential in educatie incepand cu primele luni de viata. A investi intr-o carte inseamna sa investesti in ceva durabil, la care se va intoarce cu placere o perioada lunga de timp, redescoperind cu fiecare noua etapa de crestere ceva nou in aceeasi carte, invatand de fiecare data altceva.
Am sa ma intorc cu placere aici , acum ca am descoperit casuta asta a lecturilor pentru copii, a lecturilor de mamica. Abia astept sa rasfoiesc mai multe pe aici:).
Mult succes in continuare in toate cate iti propui!
multumesc pentru vorbele frumoase, draga Vavaly 🙂
sigur ca ai dreptate: eu sunt o mama obisnuita la fel ca voi toate 😉
e foarte important sa citim copilului (din punctul meu de vedere). eu le-am citit celor mici incepand de pe la 6 luni inainte de culcare. Am inceput cu carticele cartonate frumos colorate. Acum picii mei au 4 si 6 ani si in fiecare seara citim o poveste. Peste zi ne uitam in enciclopedii si carti de actiivtati, Mi-ar placea sa citesc recenzii ale cartilor pantru copii dar si recenzii ale cartilor de parenting. Cu drag, Ioana
Blogul tău e ok așa!Nu aș vrea să schimbi nimic la el.
În ceea ce privește cărțile pentru copii, cred că cele cu povești sau cele în engleză sunt importante pentru educația copiilor.
Pt . copii sunt f. bune cartile cu povesti insotite de imagini pt . a retine mai usor .
Dar ca indrumator pt. viata nu vad o carte mai buna ca BIBLIA.
Pt. viitor cred ca este bun subiectul -comportamentul parintilor fata de copiii mai dificili.
In afara concursului, m-a atins comentariul Valeriei (care m-as bucura sa fie fosta mea colega de facultate si o mamica pe care o port in suflet cu drag) in legatura cu BIBLIA.
Claudia, abia te-am descoperit si abia astept sa am timp sa citesc pe indelete blogul tau.
Multumesc Lorena 🙂
Te mai astept pe la mine. Dar de ce nu te inscrii in concurs?
Mai ai timp pana diseara 🙂