Vazând cât de mulţi vizitatori mi-au trecut pragul din dorinţa de a afla cum se fac cornuleţele cu osânză şi smântână, m-am hotărât ca din când în când să devin practică şi să postez şi alte reţete chiar daca până acum v-am obişnuit cu recenzii sau articole teoretice din domeniul sănătăţii iar blogul se numeşte lecturidemămică. La urma urmei chiar dacă experimentezi şi apoi îţi foloseşti imaginaţia undeva informaţia tot ai citit-o 😉
Aşa că astăzi m-am gândit că ar fi bine să vă dau o sugestie culinară potrivită cu postul Paştelui şi în acelaşi timp foarte uşor de făcut. Eu am adaptat reţeta originală pe care am învăţat să o fac în Italia la cerinţele postului şi sper să fie atât pe gustul celor care sunt omnivori, dar ţin posturile, cât şi a celor care au o dietă vegetariană în viaţa de zi cu zi.
Dar să trecem la fapte… Pasta fredda (salată cu paste) este o reţetă care are la bază, aşa cum îî spune şi numele, pastele dar folosite în varianta rece. Este o reţetă foarte versatilă care îţi dă posibilitatea să experimentezi şi să îţi foloseşti imaginaţia. Eu vă spun cum am facut astăzi această combinaţie, dar vă sugerez să nu vă limitaţi doar la ce vă sugerez eu. Combinaţi, combinaţi, combinaţi 😉
Ce am folosit :
– 300 grame de paste multicolore
– 250 grame de fasole din conservă
– 100 grame de mazăre fină din conservă
– 100 grame de porumb boabe din conservă
– 100 grame de ciuperci din conservă
– două-trei linguri de capere
– doi-trei castraveţi muraţi
– 100 grame de măsline
– sare şi piper după gust
– două-trei linguri de ulei de măsline presat la rece
– un strop de oţet (sau zeamă de lămâie)
Modul de preparare este la fel de simplu.
Se pun pastele la fiert în apă cu sare şi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert le scurgeţi de apă şi le lăsaţi să se răcească sau le clătiţi cu apă rece.
După ce s-au răcit se amestecă împreună cu pastele fasolea, mazărea, măslinele, boabele de porumb. Castraveţii muraţi şi ciupercile se taie taie mărunt şi se adaugă şi ele peste amestecul de paste şi legume. La final adăugaţi sare, piper, ulei de măsline şi oţet după gustul fiecaruia. 🙂
Amestecaţi totul bine şi la sfârşit aşezaţi salata pe un platou. O puteţi însoţi şi de nişte frunzuliţe de salată verde pentru decor şi nu numai 🙂
Este un gen de mâncare care se prepară foarte uşor şi rapid şi nu vă trebuie să aveţi cine ştie ce experienţă în bucătărie. Încercaţi-o şi voi în diferite combinaţii şi dacă v-a plăcut lăsaţi şi aici un mesaj. 😉
Pofta bună!
update: Dacă vă interesează şi alte reţete simple, sănătoase şi gustoase vă invit pe lecturisiarome
pitici, dar voinici a zis
pare interesanta reteta ta
desi nu mananc paste, salata ta arata apetisant si mi-ai facut pofta 🙂
mi se pare o idee buna sa postezi si retete 🙂
Claudia a zis
O sa incerc sa mai postez din cand in cand retete.Depinde daca imi plac cum ies pozele 😉
Nici noi nu mancam des paste dar din cand in cand consumam.Mai ales atunci cand simtim nevoia de altceva 🙂
Bianca Roxana Anitei a zis
Ciupercile cred ca trebuiesc fierte, nu?
Claudia a zis
Nu mai trebuiesc fierte pentru ca sunt din conserva 😉
vienela a zis
Sotul meu nu prea se impaca cu pastele, dar eu si copilul suntem adevarati macaronari. Fac si eu din cand in cand salate cu paste, dar nu am cumparat niciodata de mai multe culori, desi am mancat de multe ori cand lucram in Italia.