• Contact
  • Scriu si aici

Lecturi de Mămică



  • Home
  • Recenzii cărți
  • Retete Video
  • Itinerarii de vacanta
  • Beauty & Fashion
  • Cultura generala
    • Educatie
  • Practic și Util
    • Recomandari

iunie 6, 2013 · 18 Comments

Pâine cu banane (banana bread)

Fără categorie

banana_breadCe faci când afară plouă şi nu ştii cum să-ţi mai ţii pruncul ocupat? Îl iei cu tine în bucătărie şi te apuci să găteşti ceva bun. Cât timp tu amesteci untul, ouăle, făina şi ce mai e prin reţetă el se murdăreşte tot de faină încercând să te imite. Doar castron, lingură de lemn şi făină a căpătat dar distracţia a fost pe cinste şi mai avea un pic şi devenea albă ca zăpada. Dar ce mai contează atâta timp cât mama, blogeriţă de meserie, a putut să gătească una din reţetele Amei pentru a putea participa la concursul organizat de aceasta.

Pe Ama cred că o ştiţi deja şi nu trebuie să vă mai povestesc eu prea multe despre blogul ei şi despre minunatele reţete pe care le puteţi găsi acolo. Da, ştiu, nu e specificul blogului meu să particip la astfel de concursuri dar cum îmi plac provocările am acceptat-o şi pe asta şi din toate reţetele pe care le are Ama pe blog am hotărât să o gătesc reţeta de banana bread , un pic modificată.

Am mai gătit şi cu alte ocazii banana bread dar reţeta Amei mi s-a părut foarte simplu de făcut şi cum bananele nu lipsesc de la noi din cămară şi uneori ajung chiar e punctul de a se strica (adică foarte coapte) astăzi ne-am transformat în bucătari. 🙂

Am pregătit:

– 125 grame de unt la temperatura camerei

– 2 ouă

– 400 grame de făină

– un praf de copt

– o jumătate de linguriţă de sare

– 3 banane

– 50 grame de zahăr brun

Ce am făcut cu ele:

Am frecat untul cu zahărul, am adăugat gălbenuşurile şi apoi albuşurile bătute spumă. Am pasat bine bananele şi am cernut făina pe care apoi am amestecat-o cu sarea şi praful de copt. Am adăugat apoi bananele peste amestecul de gălbenuşuri, unt şi zahăr şi apoi făina în ploaie.

A ieşit un amesetec nici prea gros nici prea subţire, numai bun de turnat într-o tavă din sticlă termorezistentă unsă bine cu unt de cocos. Aşa, de decor am presărat deasupra câteva bucăţele de nucă şi am dat tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute. Am făcut testul cu scobitoarea şi … iată ce a ieşit 🙂banana_bread_1

Poftă bună! 🙂

update: dacă doriţi o variantă cu mai puţină făină albă şi aproape fără zahăr o găsiţi pe blogul culinar aromeculinare, la care sunt parteneră în colaborare cu Iuliana.

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi crezi că poate fi de folos şi prietenilor tăi, dă un like&share ca să afle şi ei.

Partajează asta:

  • Tweet
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp

Apreciază:

Apreciază Încarc...

Related

« Miercurea făra cuvinte – Slănic Moldova
Zodiile şi bijuteriile din pietre semipreţioase »

Comentarii

  1. Andra :) a zis

    iunie 6, 2013 la ora 4:16 pm

    Arată delicios şi cred că e tare aromat 🙂

    Răspunde
    • Claudia a zis

      iunie 6, 2013 la ora 4:44 pm

      Da, e aromat si destul de dulce chiar cu atat de putin zahar. Am micsorat cantitatea de zahar ca sa ii pot da si celui mic 😉

      Răspunde
  2. mihaela pojogu a zis

    iunie 6, 2013 la ora 4:31 pm

    Am mai citit despre aceasta paine, dar nu am preparat-o niciodata 🙂

    Răspunde
    • Claudia a zis

      iunie 6, 2013 la ora 4:45 pm

      Sa o incerci, Mihaela. Varianta asta e chiar simplu de facut si buna la gust. Dispare repde din farfurie 🙂

      Răspunde
  3. Petala Calatoare a zis

    iunie 6, 2013 la ora 4:47 pm

    Ce reteta simpla si frumoasa! Imi imaginez aroma subtila de banana combinata cu cea de unt si cred ca rezultatul final e un deliciu 🙂

    Răspunde
    • Claudia a zis

      iunie 6, 2013 la ora 4:48 pm

      Este un deliciu, intr-adevar 🙂

      Răspunde
  4. Spunsieu a zis

    iunie 6, 2013 la ora 4:51 pm

    am citit reteta pe undeva dar n-am incercat-o…sunt in faza in care salivez la pozele altora ca cele de mai sus ca ti-a iesit tare aspectuos

    Răspunde
    • Claudia a zis

      iunie 6, 2013 la ora 4:55 pm

      Multumesc 🙂
      Da, mai sunt retete pe net dar asta a Amei mi s-a parut foarte usor de facut si a iesit si buna 🙂

      Răspunde
  5. Liana Nicolae a zis

    iunie 6, 2013 la ora 5:02 pm

    Cu faina integrala merge?

    Răspunde
    • Claudia a zis

      iunie 6, 2013 la ora 5:04 pm

      Liana, nu am incercat … inca.
      Am mers pe reteta Amei pentru ca am vrut sa ma inscriu la concurs. Cum mi-a iesit bine urmeaza sa incerc alte variante si fac un update.
      As vrea chiar sa incerc sa fermentez inainte faina cu putin zer. Dar acum nu am vrut sa risc. Inscrierile se fac doar pana pe 9 iunie 🙂

      Răspunde
  6. filedinpoveste a zis

    iunie 6, 2013 la ora 6:34 pm

    mmm, papilele mele gustative încep să „plângă” în faţa monitorului.
    Sper că te-ai gândit şi la noi când ai savurat-o!

    Răspunde
    • Claudia a zis

      iunie 7, 2013 la ora 5:38 am

      Pai la voi m-am gandit in primul rand … sa va arat reteta, sa va spun cat e de simplu de facut si sa va stimulez sa va apucati de treaba 😉

      Răspunde
  7. pitici, dar voinici a zis

    iunie 7, 2013 la ora 3:57 pm

    am tot vrut sa testez o astfel de reteta,dar am amanat
    cred ca voi testa si eu reteta aceasta saptamana viitoare 🙂
    bafta la concurs!

    Răspunde
    • Claudia a zis

      iunie 7, 2013 la ora 4:06 pm

      Multumesc:)
      Daca o faci maine ai si tu timp sa te inscrii la concurs!

      Răspunde
      • pitici, dar voinici a zis

        iunie 7, 2013 la ora 4:20 pm

        nu,nu cred ca o fac asa curand
        maine suntem invitati la un targ pentru utilaje unde ca fi ceva organizat pentru copii asa ca suntem plecati toata ziua 🙂
        o voi face pur si simplu de placere….numai timp sa am 😀

        Răspunde

Trackbacks

  1. Banana bread în două culori | Arome Culinare spune:
    iunie 21, 2013 la 4:04 am

    […] am copil mic şi zahăr nu prea are voie am tot modificat reţeta de aici până am facut-o potrivită şi pentru copii,, reducând cantitatea de făină albă şi cea de […]

    Răspunde
  2. Banana bread in doua culori | Lecturi si Arome | Lecturi si Arome spune:
    decembrie 14, 2013 la 7:13 am

    […] am copil mic şi zahăr nu prea are voie am tot modificat reţeta de pe lecturi de mamică până am facut-o potrivită şi pentru copii, reducând cantitatea de făină albă şi cea de […]

    Răspunde
  3. Concurs dulce :) | Ama Nicolae spune:
    iulie 11, 2015 la 12:09 pm

    […] Pate din ficat de pui, Lavinia L. 16. Paine cu banane, Claudia – http://lecturidemamica.wordpress.com/2013/06/06/paine-cu-banane-banana-bread/ 17. Pasta de rosii si ardei, Brandusa […]

    Răspunde

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Cauta aici

Categorii

Comentarii recente

  • evaancutahamza la Marea carte a jocurilor minţii – 1000 de probleme distractive (recenzie)
  • Claudia Vasilache la Îngeri indigo. Cărți oracol – autori Doreen Virtue și Charles Virtue
  • evaancutahamza la Îngeri indigo. Cărți oracol – autori Doreen Virtue și Charles Virtue

Arhiva

iunie 2013
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« mai   iul. »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316

%d