• Contact
  • Scriu si aici

Lecturi de Mămică



  • Home
  • Recenzii cărți
  • Retete Video
  • Itinerarii de vacanta
  • Beauty & Fashion
  • Cultura generala
    • Educatie
  • Practic și Util
    • Recomandari

iunie 10, 2013 · 5 Comments

Cum să-ţi antrenezi gândirea pozitivă

Recenzii cărți

În ultimele decade în occident psihologia a înregistrat un progres exploziv. Putem pune acest fapt pe seama dorinţei de cunoaştere a omului, dar şi pe seama cererii sociale. În tumultul vieţii moderne din ce în ce mai mulţi oameni sunt afectaţi de tulburări psihice.

Depresiile au ajuns să afecteze un procent îngrijorător din populaţie, a suferi de depresie ajungând chiar a fi o moda în societatea actuală iar tulburările de comportament ne-au adus acolo unde nu mai ştim ce şi cine este normal.

reprogramarea matricei mentale

Dar oare ce înseamnă normal în societatea actuală? Stresul cronic a ajuns să-i afecteze aproape pe toţi oamenii activi. Şi cum toate tulburările psihice nu rămân fără ecou în funcţionarea întregului mecanism care constituie corpul uman ne gândim că romanii aveau dreptate când spuneau „Minte sănătoasă în corp sănătos” dar şi că reciproca e adevărată – mintea „nesănătoasă” are ca rezultat un corp bolnav.

Karl Dowson şi Sasha Allenby, autorii britanici ai cărţii despre care o să vă vorbesc astăzi, „Reprogramarea matricei mentale prin tehnica eliberării emoţionale” sunt printre primii care au iniţiat o nouă metodă de tratament, numită EFT (Emotional Freedom Technique – Tehnica Eliberării Emoţionale), metodă care caută în subconştient acele evenimente care ne-au afectat în trecut atât de mult încât, fără să ne dăm seama, au condus la apariţia de tulburări psihice şi fiziologice.

Karl Dawson este creatorul Reprogramării Matricei Mentale, o tehnică a Psihologiei Energiei, care combină EFT cu ultimele descoperiri din noile ştiinţe. El susţine conferinţe peste tot în lume.

Sasha Allenby este instructor în Reprogramarea Matricei Mentale şi EFT AAMET. A lucrat cu mulţi pacienţi pe care i-a tratat de afecţiuni grave şi traume severe.

Deşi sunt semnalate cazuri spectaculoase, cum ar fi cel al vindecării unui caz de astm într-un minut, procesul poate fi îndelungat, necesitând răbdare şi perseverenţă din partea terapeutului şi pacientului. EFT face parte din aşa numita categorie Psihologia Energiei, în opoziţie cu „terapiile conversaţionale” ale psihologiei.

Reprogramarea Matricei Mentale, care este o dezvoltare a EFT, urmăreşte nu doar ştergerea unor amintiri dureroase din subconştient, ci şi înlocuirea acestora cu altele care să producă efecte pozitive. „Reprogramarea Matricei Mentale se bazează pe înţelegerea faptului că suntem cu toţii conectaţi la un câmp energetic unificat, cunoscut de obicei sub denumirea de câmp sau Matrice.” Acesta este principiul pe baza căruia funcţionează noua tehnică psihologică. Înafara acestui câmp unificat există şi câmpuri locale, „care ne modelează nu doar forma fizică, ci şi comportamentul, obiceiurile şi tradiţiile.”

Există teorii actuale care susţin că amintirile nu sunt găzduite în creier ci în aşa numitele câmpuri morfice, câmpuri locale. Astfel se pot explica acele „memorii colective” ale unor grupuri, specii. Sunt citate experimente cu animale care confirmă că noile generaţii învaţă din experienţa generaţiilor anterioare, ca şi cum informaţia ar fi fost stocată undeva în exteriorul corpului animalelor, pentru a fi apoi accesată de noile generaţii. Dar oricare ar fi adevărul în legătură cu subconştientul sau câmpurile morfice, important este că tehnica EFT funcţionează şi că modificarea amintirilor „dureroase” aduce reale beneficii sănătăţii.

Dar cum se face modificarea, sau reprogramarea? În carte sunt descrise în detaliu etapele care trebuie parcurse, cu menţiunea că unele pot fi făcute individual, în timp ce pentru altele este necesară prezenţa unui specialist terapeut cu cunoştinţe serioase de EFT. În principiu este vorba despre vizualizare combinată cu presupunctură, adică apăsarea anumitor puncte sensibile, situate de-a lungul meridianelor energetice. Şi dialogul dintre pacient şi terapeut este de maximă importanţă, deoarece conduce la identificarea problemelor.

O multitudine de cazuri sunt prezentate într-un mod foarte atractiv, ca şi cum ar fi mici povestioare de viaţă. Este interesant că în multe dintre ele ne putem regăsi şi noi. Chiar autorii cărţii sunt printre cei care au avut probleme de sănătate fizică şi mentală, pe care şi le-au rezolvat, prin studiu, cunoaştere şi perseverenţă. De fapt chiar medicina clasică recunoaşte faptul că foarte multe boli au cauze strâns legate de stres, iar prezenţa psihologului este absolut necesară în etapele de tratament şi de post-tratament ale multor afecţiuni.

Autorii avertizează chiar de la începutul cărţii că nu doresc să înlocuiască medicina tradiţională şi chiar recomandă pacienţilor să nu renunţe la serviciile medicilor şi la tratamentele medicamentoase. Este un fapt bine cunoscut că cele mai bune rezultate se obţin prin metode combinate. Este de apreciat recunoaşterea faptului că în anumite cazuri EFT nu poate vindeca singură.

Dar există şi cazuri în care nu este necesar un tratament medicamentos invaziv pentru pacient, rezultate bune obţinându-se prin cunoaşterea şi înlăturarea cauzelor care au condus la o anumită anomalie de funcţionare a organelor corpului. Astfel tehnicile EFT s-au demonstrat a fi eficiente în tratamentul alergiilor, astmului, dependenţelor de droguri şi alcool, dar şi în cazuri de boli grave, cronice, cu menţiunea că în aceste din urmă cazuri a fost nevoie de mult timp (de ordinul lunilor şi anilor) şi de multă perseverenţă.

În concluzie, cartea despre care tocmai v-am povestit, ne introduce într-o lume fascinantă şi ne oferă o perspectivă nouă pentru înţelegerea sănătăţii şi bolilor învăţându-ne în acelaşi timp şi ce să facem ca să ne antrenăm gândirea pozitivă.

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi crezi că poate fi de folos şi prietenilor tăi,
dă un like&share ca să afle şi ei.

Partajează asta:

  • Tweet
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp

Apreciază:

Apreciază Încarc...

Related

« Happy weekend cu Chupa Chuck
Miercurea fără cuvinte – just roses »

Comentarii

  1. Iuliana a zis

    iunie 10, 2013 la ora 11:56 am

    O carte foarte interesanta. Cu totii ar trebui sa ne concentram mai mult pe gandirea pozitiva.

    Răspunde
    • Claudia a zis

      iunie 10, 2013 la ora 12:18 pm

      Asa este, Iuliana.
      Din pacate avem prea multe ganduri negative si uneori chiar nu constientizam acest lucru.

      Răspunde
  2. mihaela pojogu a zis

    iunie 10, 2013 la ora 4:21 pm

    O carte interesanta Claudia, un subiect care ma intereseaza la fel ca si hipnoza, trebuie facuta de un specialist priceput. Cum mi-a spus un psihiatru pentru hipnoza trebuie sa caut un terapeut cu experienta si ea stia teorie dar nu e un lucru chiar atat de usor sau de facut cu usurinta.
    Peste unele am trecut.

    Răspunde
  3. Alexandru a zis

    iunie 20, 2013 la ora 1:56 pm

    Nu am auzit pana acum de aceasta carte dar din ceea ce ai scris reiese ca e o carte foarte interesanta, utila dar si ideala pentru orice persoana.

    Răspunde
  4. cristina a zis

    august 22, 2013 la ora 7:29 pm

    Gandirea pozitiva ar trebui pusa in practica de toata lumea. In acest fel nu vom mai vedea in locurile publice oameni suparati, ingandurati si posomorati ci doar persoane cu zambetul pe buze, cu capul sus si cu o sclipiere de optimism in ochi.

    Răspunde

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Cauta aici

Categorii

Comentarii recente

  • Claudia Vasilache la Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor – Jacques Martel (recenzie)
  • Eva Anca la Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor – Jacques Martel (recenzie)
  • Claudia Vasilache la 5 lucruri pe care să le știi despre turmalină

Arhiva

iunie 2013
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« mai   iul. »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316

%d