Faţă de vinerea trecută când v-am recomandat ceva romantic, astăzi am ales ceva practic şi care sper să vină în ajutorul multora dintre voi aşa că o să vă vorbesc despre … laptop.
Cred că majoritatea aveţi laptop-uri şi vă va fi utilă aceasta recomandare fiind vorba de fapt un “service laptop” virtual adică un site pe care am găsit multe informaţii utile despre laptopuri.
Pentru cei din Bucureşti şi împrejurimi recomandarea îi poate ajuta direct prin faptul că se pot deplasa la firmă în cazul în care au probleme. Iar noi ce ce suntem la distanţă putem beneficia de sfaturile bune care se gasesc pe blogul site-ului PClaptop.ro şi din care am ales şi eu să vă recomand cateva ca să vedeţi de ce am fost încântată şi de am ales acest site pentru recomandarea de vineri.
Din articolele de pe site mi-au atras atenţia câteva printre care cel care vorbeşte despre cum să identificăm cea mai buna firmă de laptopuri. Vom găsi explicaţii despre cum putem alege un laptop în funcţie de cea mai bună variantă pe care o avem în ce priveşte preţul dar şi performanţele (caracteristicile) unui laptop. În primul rand trebuie să ne gândim la marca laptopului pe care vrem să îl achiziţionam iar articolul tocmai despre aceste firme ne vorbeste descriindu-ne pe scurt avantaje şi dezavantajele anumitor mărci de laptopuri. Sunt trecute în revistă firme ca Apple, Dell. HP, Asus si Acer. În paranteză fie spus eu una am un HP de prin 2005 şi sunt foarte mulţumită de el. Încă merge destul de bine şi mă ajută să fiu bloggeriţă. 🙂
Adevarul e că am şi avut grijă de el chiar dacă pe atunci nu ştiam de sfaturile despre mentenanţa laptopurilor pe care, o parte le-am găsit acum într-un articol aici pe blog. Este bine de reţinut că, pentru prelungirea duratei de viaţă a laptopului trebuie făcută curăţarea periodică (cel puţin o data pe an) de praf a laptopului, că trebuie să ţinem lichidele (gen cafea, suc) cât mai departe de tastatură pentru a evita o răsturnare accidentală pe ea, că nu e bine să mâncăm deasupra tastaturii pentru că firmiturile pot pătrunde în interior, că trebuie să protejăm ecranul laptopului atunci cand îl deschidem sau închidem, că nu e bine să conectăm cu forţa cablul de alimentare la laptop, că e bine să păstram laptopul la o temperatură cât de cât constantă, în jur de 20-25 grade pentru a evita supraîncălzirea.
Nu ştiu dacă vi s-a întâmplat şi vouă dar eu am păţit des ca să dureze mult până când laptopul mi se deschide sau până când o pagina de web se afişează. Am dat vina de cele mai multe ori pe faptul că laptopul meu e de prin 2005 şi am zis ca e vechi şi de aia face probleme dar iată că tot de pe site-ul acesta am aflat că nu e chiar aşa şi ca de fapt face problemele astea atunci când are multe fişiere şi programe neutilizabile şi că sunt câţiva paşi pe care ar trebui să-i facem pentru a îmbunătăţi performanţa acestuia, paşi pe care îi veţi găsi în articolul de aici.
Am găsit de asemenea şi informaţi despre ce se întâmplă de fapt când laptopul se blochează şi am aflat că pot fi mai multe cauze printre care şi existenţa unor defecte electronice sau mecanice.
Ei, sfaturile sunt multe acolo pe site dar nu vă mai povestesc eu acum despre tot ce am citit acolo ci mai bine vă las pe voi, dacă sunteţi interesaţi să aflaţi mai multe informaţii de pe site-ul PClaptop.ro despre care am ales să vă vorbesc astăzi.
Mi-ar plăcea chiar să primesc şi un feedback de la voi şi o să vă rog să îmi spuneţi într-un comentariu dacă vi s-a părut util acest gen de recomandare practică. 😉
Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi crezi că poate fi de folos şi prietenilor tăi, dă un like&share ca să afle şi ei.
Iuliana a zis
Pentru mine e cum nu se poate mai nimerita, pentru ca laptopul meu e nou (un Acer) si vreau sa ma tina cat mai mult. Pana una-alta, aia cu cafeaua departe de laptop nu-mi iese deloc, deloc :))
Claudia a zis
Sotul meu are Acer dar un model vechi. Era bun la vremea lui. Eu am avut mai multa grija de al meu si acum merge mai bine decat al lui. Conteaza deci cum ai grija de el.Imi dau si eu cu parerea 😉
vienela a zis
Deocamdata nu am laptop, dar trag sperante ca asta se va schimba in curand. Totusi, nu stiu cum poti sta ore intregi pe net fara sa ai ceasca de cafea alaturi. :))))
Claudia a zis
Nu beau cafea :p
Deci am gasit cea mai buna solutie pentru a imi proteja laptopul. :))))
pitici, dar voinici a zis
eu am avut laptop si s-a ars hdd asa ca acum ma „multumesc” cu un calculator clasic pana ajung sa imi repar laptopul
partea cu cafeaua nu imi iese deloc: nu rezist sa nu beau o cafea neagra cu putin lapte in timp ce scriu ori citesc ceva 😀
Dragoi Cristina a zis
Când spun laptop, văd deja cana cu cafea alături… Doamne, ce-ar fi condeiul (în cazul de față tastatura laptop-ului) fără cafea! Sunt într-o armonie de zile mari cele două – cafea+laptop, laptop+cafea!
Mulțumim pentru informații, sunt mai mult decât binevenite, draga noastră!
Un weekend minunat!
Claudia a zis
Ma bucur ca ti-au fost de folos informatiile,Cristina 🙂
Mai greu cu cafeaua asta, adevarat 🙂
Weekend placut si tie!
mihaiusa a zis
Bine spus,mai ales cu cafeaua,hehehe
Echipa gsmiphone.ro va saluta.