Cele şase biblioteci pe care le-am văzut până acum, descrise în partea întâi şi a doua nu sunt singurele biblioteci deosebite din lume aşa că astăzi mai vizitam virtual încă trei. Vom merge la Singapore, la Stuttgard şi la San Diego.
7. Biblioteca Publică Bishan, Singapore
Simpla dar sofisticata, biblioteca din inima cartierului Bishan din Singapore a fost proiectata ca sa arata ca o casuta intr-un copac. Biblioteca, care se intinde pe o suprafata de 4000 de metri patrati ofera spatii private pentru lectura, spatii pentru seminarii, ateliere de creatie, etc. Peretii din care este construita sunt din sticla si astfel cititul, desi privat se face „la vedere”.
8. Biblioteca Metropolitană din Stuttgart, Germania
Impreuna cu Muzeul Porsche care se afla in apropiere, biblioteca Metropolitana din Stuttgart se numara printre cele mai interesante cladiri din zona. Ea a fost conceputa de catre designerul de origine coreana nascut in Germania, Yi Eun-young iar aspectul acesteia a fost influentat de catre forma exterioara a atat de celebrei si cunoscutei cladiri a Panteonului din Roma. Biblioteca, cu exteriorul ei alb argintiu care contrasteaza cu verdele copacilor din jur are un design inovativ si serveste ca spatiu si pentru diferite envenimente cum sunt lansarile de carte, sesiunile de autografe, expozitiile, etc.
9. Biblioteca Geisel, Universitatea din California, San Diego, SUA
Si-a luat numele dupa cel al lui Theodor Geisel, autor de literatura pentru copii, cunoscut in SUA sub numele de Dr.Seus. Cladirea, considerata una dintre cele mai moderne din lume, seama la exterior cu o nava spatiala si este opera arhitectului William Pereira. Datorita formei sale deosebite, cladirea acesteia apare in numeroase filme science fiction, povestiri scurte si romane. Un exemplu? „Inception” in care a jucat si Leonardo DeCaprio.
-va urma-
sursa: travel.cnn.com
Lasă un răspuns