Primul an de viaţă al copilului este o mare aventură, atât pentru el cât şi pentru părinţii lui. De la adaptarea unul faţă de celălalt şi până la nesfârşita şi lunga listă de cumpărături făcută şi refacută, care conţine accesoriile must-have sau nu ale perioadei.
Această listă pare doar lungă pentru că, de fapt multe dintre lucrurile de pe această listă sunt doar mofturi sau accesorii la modă despre care am auzit că ar trebui să le avem atunci când bebeluşul vine să ne împlinească viaţa.
La unele dintre ele putem renunţa. La altele nu prea. Iată mai jos trei dintre accesoriile în care cred că trebuie investiţi nişte bani pentru că ele vor fi utile nu numai în primul an de viaţă al bebeluşului, ci şi mult mai tarziu.
1. Cădiţă pentru baie
O cadiţă pentru baie este necesară încă de la primele zile de viaţă. Mai exact încă din prima zi de viaţă a bebeluşului în noua lui casă, deci după ce a venit împreună cu mamică de la maternitate. Şi este folositoare multe luni dupa aceea. Eu o folosesc chiar şi acum când baieţelul meu are impliniţi deja trei anişori. Există diferite tipuri de cădiţe de baie, unele mai ieftine, altele mai sofisticate. Ideal este să alegi o cădiţă de baie cu formă anatomică, în care bebeluşul să stea comod iar părintele să îi poată face băiţă fără a fi nevoie de o altă persoană care să îl ajute la ţinerea acestuia. Un exemplu ar fi cădiţa cu formă anatomica din imagine.
2. Cărucior pentru copii
Şi de un cărucior pentru copii ai nevoie încă din primele luni de viaţă. Iar dacă alegi să îţi cumperi un carucior pentru copii multifunctional care cuprinde un landou pentru nou născuţi, un coşuleţ auto şi căruciorul propriu-zis, îl poţi folosi până la vârsta de patru ani şi o greutate de 18 kg. Chiar dacă preţul poate părea mare, trebuie să te gândeşti că îţi este necesar şi că este o investiţie pe care o faci pentru timp îndelungat. Un exemplu de cărucior multifuncţional poţi vedea în poza de mai jos.
3. Scaun pentru masă copii
Este un accesoriu util începând cu varsta de şase luni, când bebeluşul începe să stea în fund şi când trecem într-o nouă etapă, cea de diversificare. Dacă până acum bebeluşul a fost alăptat, fiindu-i necesar doar laptele matern, după şase luni va trebui să îl obişnuim, încetul cu încetul şi cu o altfel de alimentaţie. Vom avea nevoie deci, de un scaun special conceput pentru ca bebeluşul să stea cât mai comod şi tu să îl poţi hrăni liniştită. Este de folos atât la începutul diversificării cât şi mult mai târziu, deoarece există scanune tranformabile, cum este cel din imagine şi care este util de la începutul diversificării şi până la vârsta de trei ani. Sugestii despre ce ar trebui să luaţi în considerare atunci când alegeţi un scaun de masă pentru copii găsiţi pe celalalt blog al meu, lecturisiarome.ro.
Bineînţeles că lista accesoriilor utile atunci când ai un bebeluş este mult mai lungă, însă eu am preferat să mă opresc doar la trei dintre ele pe care le-am considerat cele mai utile privit prin prisma experienţei mele. Voi ce aţi mai adăuga la această listă?
Surse foto: wallpick.com si ninio.ro
Lasă un răspuns