Despre turmeric ştiţi deja că, datorită proprietăţilor sale este considerat un adevărat condiment-medicament. Am scris într-un alt articol pe blog despre efectele benefice ale consumului de turmeric şi despre cum se foloseşte acesta.
Spuneam atunci că turmericul a atras atenţia cercetătorilor datorită proprietăţilor curative deosebite ale componentei lui principale, curcumina, un polifenol de culoare galben-portocalie, cu rol antioxidant şi antiiflamator.
Aceste proprietăţi îl recomandă ca un bun medicament în tratamentul artritei rematoide. Artita rematoida este o boală dureroasa care slăbeşte sistemul imunitar şi care poate duce la pierderea mobilităţii. Deformarea articulaţiilor degetelor sunt caracteristice acestei boli însă nu sunt singurele efecte, prezenţa artritei reumatoide putând afecta şi alte ţesuturi şi organe din corp.
Un studiu pilot publicat în Phytotherapy Research a arătat eficienţa folosirii acestuia comparativ cu cea a medicamentelor care se folosesc de obicei în tratamentul artritei reumatoide, cum este, de exemplu, diclofenacul. Studiul arată faptul că tratamentul pacienţilor suferinzi de artrită reumatoidă cu ajutorul curcurminei este mai eficient decat cel al tratamentului cu diclofenac. Nu numai eficient ci şi fără efecte secundare, ceea ce recomandă turmericul ca o alternativă mai sănătoasă la medicamentele antireumatice de sinteză. Pentru cei interesaţi de acest studiu, mai multe amănunte găsiţi aici.
amymohorea a zis
multumim pt.acest studiu…adevarul ca nu am aflat cum il poti folosi ,in ce masura…
Claudia a zis
Ei…aici intervin medicii specialisti 😉
Ideea este ca si noi sa fim informati si eventual sa cerem astfel de tratamente alternative. Asa ii determinam si pe medici sa fie la curent cu ultimele studii si cercetari 😉
Madalina a zis
interesante proprietati
Claudia a zis
da, sunt! 🙂