Nu este prima oară când vorbesc despre cât de important este pentru o femeie aspectul exterior îngrijit şi mai ales despre cât de importante sunt mâinile acesteia, practic o carte de vizită care poate spune multe despre personalitatea şi chiar starea de spirit a acesteia.
O mana cu unghii îngrijite este o dovadă a eleganţei şi feminităţii, indiferent că oja sau lacul de unghii pe care îl foloseste este transparent sau colorat în culori puternice care scot în evidenta frumuseţea mâinilor.
Şi tot la fel, un aspect neîngrijit al unghiilor, cu lacul de unghii pe jumătate şters sau „sărit” pe ici pe colo, poate spune multe despre femeia care îl poartă în acest fel.
Ar fi scuza cu „nu am avut timp” să şterg oja de pe unghii dar după părerea mea nu este valabilă. Cel puţin din punctul meu de vedere. Mai degrabă îmi las unghiile naturale, fără nici un fel de lac pe ele decât să le colorez şi apoi să „uit” să refac culoarea când acesta se strică.
Însă şi problema asta a uitatului se poate rezolva uşor în zilele noastre pentru că există oja permanentă sau mai bine spus semipermanentă care după aplicare rezistă mai mult timp pe unghii decât cea obişnuită care, şi care, o dată aplicată te scapă de chinul de a tot şterge şi reface la câteva zile aspectul exterior al unghiilor tale.
Oja semipermanentă a devenit foarte populară în ultimii ani şi din câte se pare va detrona, încetul cu încetul moda unghiilor cu gel. Ea are în plus faţă de o ojă normală textura mult mai rezistentă dar şi o strălucire aparte.
Dezavantajul faţă de oja normala ar fi acela ca oja semipermanentă nu va putea fi aplicată acasa cu uşurinţă deoarece aceasta se aplică doar printr-un procedeu mai complex care impune printre altele şi folosirea unei lampe cu raze ultraviolete. Procedeul se poate realiza doar la saloanele de profil sau, dacă îţi permiţi şi consideri necesar poţi să achiziţionezi şi pentru acasa un astfel de aparat pentru a putea folosi oja semipermanenta la domiciliu.
Oja semipermanentă se aplică la fel ca şi în cazul unei manichiuri normale, obişnuite, după procedeul de îndepărtare a cuticulelor şi cel de netezire şi degresare a suprafeţei unghiilor, cu o soluţie specială.
Se aplică apoi o bază incoloră care are rol de protecţie şi de întărire a unghiilor dar şi de a favoriza aderenţa perfectă a acesteia pe suprafaţa unghiilor astfel pregătite.
Urmează apoi aplicarea în două straturi a ojei permanente însoţită de o sesiune intermediară de expunere a unghiilor la lampa cu ultraviolete iar la final se mai aplica un strat de gel protector pentru a menţine strălucirea şi intensitatea culorii.
Cel mai mare avantaj al folosirii unei oje semipermanente este acela ca rămane intactă aproximativ 3-4 săptămâni indiferent daca găteşti, speli vase sau faci alte treburi casnice. Aşa poţi scăpa de stresul de a-ţi vedea oja pe care ieri ţi-ai aplicat-o pe unghii făcuta „bucăti” a doua zi.
În plus, acest tip de ojă este chiar recomandat a fi folosit de către femeile cu unghii casante sau exfoliate pentru că, prin aplicarea ei aceasta le întăreşte, le protejează, le fortifică şi le hrăneşte, baza care se foloseste la începutul procesului de aplicare a ojei fiind îmbunătăţită cu vitamina A.
Tu ce fel de ojă folosești de obicei?
Lasă un răspuns