Ai de gând, ca şi mine ca, în viitorul apropiat să îţi reamenajez baia şi nu ştii cum? Adevărul e că remodelarea băii mi se pare un lucru destul de greu de făcut şi destul de costisitor, comparativ cu remodelarea unei camere obişnuite. Însă, un design eficient de baie ar trebui să abordeze toate nevoile tale fizice și spirituale şi să rezolve în final problema.
Iată câteva sfaturi de luat în considerare atunci când ai de gând să îţi renovezi baia.
1. Alege corpuri elegante
O chiuveta piedestal cu linii graţioase este mai atractivă decât un dulap simplu. O cadă clasică cu picior-gheară este ca o sculptură.
2. Nu e nevoie să stai într-o cadă înainte de a o cumpăra
Mai mare nu este întotdeauna mai bine. O cadă de 150 cm este potrivită pentru majoritatea oamenilor. Acesta oferă suficient spațiu să se întindă şi oferă un punct de sprijin sigur, astfel încât să nu plutească , atunci când cada este plină.. Dacă ai doar spațiu doar pentru o cadă mică, cumpără una extra-adâncă.
3. Alege un parchet durabil
Ceramica, marmura şi gresia sunt excelente alegeri pentru o baie. Sunt durabile şi rezistente la apă. De asemenea poţi opta pentru bobine de încalzire a substratului care vor face aceste suprafețe dure să fie calde.
4. Montează o oglindă elegantă
O oglindă frumos încadrată într-o configuratie potrivită cu chiuveta este mai atractivă decât multe suprafețe acoperite cu oglindă..
5. Utilizeaza spaţiul existent
Profită de spațiul pe care-l poţi avea într-o nişă. Poţi opta să montezi acolo un dulap pentru prosoape şi cosmeticele pentru duş.
6. Amenajează o zonă de duş
Ia în considerare construirea unui spaţiu de dus concept deschis care nu are nevoie de o perdea sau uşă cum ar fi o cabina de dus walk-in Sanotechnik. În plus față de drenaj bine conceput, un dispersor de duş montat pe plafon şi / sau un perete de duș mare, nu vor lasa apa să pătrundă în afara cabinei.
7. Ai grijă la obiectele de iluminat
Este imperativ ca baia să fie bine iluminată. Lumina te va binedispune şi strălucirea băii îţi va da o senzaţie permanentă de curăţenie. Ai grijă la variatoarele de lumină. Acestea pot provoca incendii deoarece diminuarea intensităţii se face prin multiple ” tăieri” ale curentului.
8. Cumpară o toaletă de calitate
Atunci când cumperi o toaletă, nu este necesar să cheltui o gramădă de bani. Ai posibilitatea să găseşti un vas de WC, cu rezervor pe vas şi capac la aproximativ 600 de lei.
9. Ai grijă la calitatea tuturor obiectelor sanitare
Gandeşte în perspectivă: obiectele care te costa foarte puţin acum nu sunt realizate din materiale durabile. La puţin timp, lavoarul se poate ciobi, bateriile pot curge, iar accesoriilor le dispare stralucirea. E mai bine să faci o treabă bună de la început, cumpărând obiecte sanitare de calitate.
Voi ce alte sfaturi pentru reamenajarea băii mai aveţi?
sursa foto:constructmall.ro
Lasă un răspuns