Vă povesteam zilele trecute despre fulerene şi am promis că voi reveni cu detalii despre aplicaţiile acestora în industria farmaceutică şi a suplimentelor naturale. Dacă dimensiunile structurilor moleculare sunt foarte mici (de ordinul nano, adică o milionime dintr-un milimetru), atunci se poate vorbi despre nanomateriale. Probabil că aţi mai auzit vorbindu-se despre această nouă ramură a ştiinţei, aflata la graniţa dintre chimie, fizică, biofizică, ştiinţa materialelor. Nanomaterialele promit să revoluţioneze multe ramuri ale ştiinţei şi tehnicii, printre care şi farmacologia.
Am aflat recent despre un nanomaterial care se pare că îşi va găsi multe aplicaţii practice în domeniul farmacologiei. Acesta se numeşte nanoSOF şi este absolut natural ( extras din sâmburi uscaţi de măsline). Este deci nano pentru că este foarte mic, se aseamănă ca structură cu desenele lui Fuller (este deci din categoria fulerenelor), sau cu o structură ca foiţele de ceapă, dacă doriţi această comparaţie şi conţine foarte mult oxigen (peste 80%), ceea ce îl face imediat un excelent antioxidant.
Ei şi acum ce ar fi dacă aceste „mingiuţe” sau „cepe cu foiţe” ar mai fi impregnate şi cu nişte molecule organice cunoscute de sute de ani pentru proprietăţile lor minunate? Nu-i aşa că am obţine poate cel mai puternic produs anti-oxidant din lume? Şi unde mai pui că „biluţele” de nanoSOF mai sunt prin ele însele şi nişte catalizatori puternici… Efectul substanţelor pe cale le poartă este încă şi mai mult amplificat.
Toţi cei care au probleme de sănătate ştiu că nu trebuie să consume băuturi alcoolice. Cei care au hipertensiune arterială ştiu că vinul „creşte tensiunea”. Dar statisticile arată că în Franţa, care este una dintre cele mai mari producătoare de vinuri din lume şi unde implicit se şi bea vin, oamenii au cele mai mici probleme cu hipertensiunea arterială şi trăiesc destul de bine şi destul de mult. Acest fapt se numeşte în literatură paradoxul francez, care şi-a găsit explicaţia într-o substanţă numită resveratrol, care se găseşte în vinul roşu. Dar atenţie, consumând mai mult de două pahare de vin pe zi, efectul benefic al resveratrolului este anulat de cel malefic al alcoolului, deci trebuie măsură în toate…
V-am povestit despre resveratrol (extract natural de vin roşu) pentru că acesta este prima substanţă care se găseşte în suplimentul alimentar excelent de care vă povestesc. Celelalte două sunt extractul natural de seminţe de struguri şi extractul natural de frunze de măslin, ambele cunoscute de multă vreme pentru efectele lor benefice pentru sănătate. Toate trei substanţele sunt combinate cu „mingiuţele” nanoSOF, care este atât transportator cât şi catalizator. Iar suplimentul se numeşte Nanoxyn şi deja se găseşte pe piaţă.
Şi nu numai în zona suplimentelor alimentare este potrivit nanoSOF-ul ca purtător al substanţelor active. De exemplu, am citit recent despre cercetări efectuate pe şobolani, pentru tratarea unor probleme cardiace şi rezultatele sunt pozitive. Desigur că până la aplicaţii pe oameni mai este cale lungă, dar începutul este deja făcut. Iar aplicaţiile în medicină ale nano-tehnologiilor şi fulerenelor (de exemplu fullerene C60) sunt abia la început.
Despre capacitatea anti-oxidantă a acestui antioxidant revoluţionar se pot afla multe date, nu doar din ceea ce spune producătorul ci din multe studii ştiinţifice făcute peste tot în lume. Conform recomandărilor specialiştilor, o cură de detoxifiere, făcută cu Nanoxyn ţine trei luni şi este indicată a se face, de obicei primăvara şi toamna. Acest antioxidant nu îl veţi găsi însă în farmacii. El se poate comanda doar din reţeaua producătorului, Anion Care.
Lasă un răspuns