Poate v-am mai spus că am renunţat de ceva vreme la cafea. Da, în ciuda părerii multor persoane, se poate trăi şi fără cafea. Mai gust, însă, ocazional, rareori, atunci când aroma sa puternică şi inconfundabilă mă indeamnă să îmi aduc aminte şi de gustul ei. În rest, să ştiţi că se poate trăi foarte bine şi foarte sănătos şi fără cafea. O înlocuiţi cu ceaiuri. Eu aşa am făcut şi nu îi simt lipsa.
Am avut pur şi simplu, într-o dimineaţă revelaţia că ceea ce beau eu, adica cafeaua, nu îmi aduce nimic bun din punct de vedere al sănătăţii şi atunci m-am întrebat critic de ce consum ceva ce nu îmi foloseşte la nimic, ba mai rău, îmi poate dăuna. Mi-am dat singura raspunsul: din obişnuinţă. Şi singură am luat măsuri. Am înlocuit cafeaua de dimineaţă cu ceaiul de dimineaţă.
Aşa că, acum, în fiecare dimineaţă, la micul dejun, lânga mine se află nu o ceaşcă cu cafea aburindă ci una cu un ceai sănătos. Să vă mai spun şi că îmi place să beau ceaiul neindulcit? Ei, dar asta e altă poveste, pentru că de fapt astazi nu despre cafea sau zahăr vreau să vă vorbesc ci despre ceai. Şi nu orice fel de ceai ci despre cel fabricat la Fares, sau, mai bine spus chiar despre Fares. De ce tocmai acest subiect? Pentru ca luna asta Fares a implinit 85 de ani adica peste opt decenii de viata, de lucru cu plantele tamaduitoare si remediile naturale clese din popor sau creata in laboratoarele Fares de catre echipa de specialisti a companiei. Şi nu puteam să lăs să treacă luna şi implicit anul fară să îi urez şi eu, în acest mod, „La mulţi ani!”, brandului care îmi încalzeşte dimineţile cu ceaiuri sănătoase. 🙂
Povestea Fares a început încă de pe timpurile strămoşilor daci care ştiau multe secrete despre puterea tămăduitoare a plantelor, despre sănătate şi viaţă, meşteşugurile lor păstrându-se în timp. În anul 1929, farmacistul vizionar Andrei Farago poposeşte la poalele Sarmisegetuzei, în inima Daciei de altă dată şi începe să dea viaţă multor lucruri bune, creând ceea ce la început se numea „Digitalis„, prima companie română pentru cultivarea plantelor medicinale şi care acum poarta numele de „Fares„, companie care acum îşi are sediul la Orăştie.
Poate nu ştiaţi dar o să vă spun eu acum că la Fares se folosesc doar plante tămăduitoare din culturi proprii sau din surse de încredere, care se aleg fir cu fir şi se usucă după metoda lor, la temperaturi care păstrează tot ce-i bun în ele. După o prelucrare atentă, acestea ajung în casele românilor, în remedii culese din popor sau create de echipa companiei în care lucrează peste 750 de oameni, specialişti în diferite domenii.
În plus, experienţa echipei de la Orăştie a dus la dezvoltarea unor tehnologii proprii, acordându-se o atenţie deosebită procesului de uscare pentru fiecare specie de plantă în parte. Aceast necesită existența unor temperaturi şi a unei durate de uscare controlate pentru a se asigura astfel păstrarea substanţelor active dar şi a unor spații speciale de depozitare, protejate de contaminare. De exemplu una dintre magaziile Fares dedicate depozitării plantelor, după recoltare, are 51 m lungime și 32 m lățime, fiind construită pe structura unui hangar de avioane!
De asemenea, fluxul tehnologic permite verificarea fiecărei etape de producție, iar certificarea din punct de vedere al siguranţei alimentare, contribuie la asigurarea eficienței terapeutice a produselor „Fares”.
„Fares” produce anual
- peste 800.000 de sticluțe de sirop şi dacă ar fi să am golim toate aceste sticluțe am putea umple lejer o piscină cu suprafața de 100 de metri pătraţi şi adâncimea de doi metri.
- peste 20 de milioane de cutii de ceai şi dacă am pune cap la cap toate aceste cutiuţe de ceai, am putea acoperi o distanță aproape echivalentă cu lungimea fluviului Dunărea (2.800 km) de la izvoarele din Germania și până la vărsarea în Marea Neagră.
Cele mai longevive produse „Fares” sunt: ceaiurile de muşeţel, gălbenele, sunătoare, mentă, tei, coada şoricelului, coada calului, păducel, trei frați pătați, urzică. Acestea există chiar de la începuturile Fares, adică de 85 de ani. Şi tot de atunci există şi uleiul esențial de mentă.
Pentru obţinerea unui produs finit cum este, de exemplu antibioticul natural „Biosept” (pe care l-am folosit şi eu de curând pentru tratarea celui mic) este nevoie de 48 de ore de analize iar pentru o „banală” cutie de ceai alte 20 de ore iar realizarea unui produs nou durează de la 9 la 18 luni! În acest timp se trece de la documentarea ştiinţifică, la probele de laborator şi probele pilot, testări şi analize, elaborarea standardului de calitate al produsului, obținerea avizelor de fabricație conforme cu legislaţia, evaluarea eficienței terapeutice.
Şi ar mai fi încă multe de spus despre acest band romanesc de succes care ne asigură ceaiul zilnic tămăduitor şi suplimente naturiste de calitate atunci cand starea sănătăţii noastre ne-o cere. Mă voi opri însă aici în a vă da informaţii despre companie „Fares” şi activitatea ei şi o sa închei urându-i încă o dată „La mulţi ani!” şi recomandu-vă să dacă folosiţi produsele „Fares”, dacă nu le folosiţi deja. 🙂
Lasă un răspuns