O femeie cochetă şi îngrijită îşi vopseşte cu regularitate părul. Fie pentru a arăta mai bine, fie pentru a acoperi firele de păr alb care au apărut odată cu trecerea timpului.
Vopsirea părului nu este un obicei feminin recent ci datează încă din antichitate, când femeile, dar chiar şi bărbaţii se foloseau de ingredientele oferite de mama natură pentru a-şi colora părul în diferite nuanţe.
Vopsea de par sintetică a început să fie fabricată mult mai târziu, în 1907, şi de atunci vopsirea părului a devenit o obişnuinţă şi un obicei la care nu mai putem renunţa.
Patru metode naturale pentru vopsirea părului
1. infuzia de musetel este o metodă de colorare a părului, în special al celui deschis la culoare, în nuanţe de blond. Ceaiul, mai exact infuzia, obţinută din aceasta atât de folositoare plantă medicinală poate fi folosită nu doar pentru a ne ajuta în tratarea diferitelor afecţiuni ci şi pentru nuanţarea părului blond, cu efecte optime atunci când acesta este folosit la fiecare clătire.
Nu te aştepta, însă, să obţii un blond platinat, aşa cum l-ai avea dacă ai folosi o vopsea de păr sintetică, cum ar fi o vopsea Alfaparf Milano, sau ca şi cum ai fi ieşit tocmai atunci de la coafor. Infuzia de muşetel îi va da însă acestuia un aspect revitalizat şi o culoare mai intensă.
2. cafeaua. Da, ai citit bine, cafeaua poate fi de ajutor în colorarea parului şi nu doar dimineata ca să te trezească înainte de a începe o nouă zi. O cafea concentrată, amestecată cu balsamul de par te poate ajuta să îţi colorezi părul în nuanţe închise la culoare.
3. sfecla şi morcovii, sau mai bine spus sucul de sfeclă sau morcovii te poate ajuta să îţi colorezi parul dacă eşti roscată. Pigmentii roşii din sfecla roşie, respectiv cei portocalii din morcovi, pot da părului tău o culoare mai intensă şi în acelasi timp îl va ajuta să se regenereze şi revitalizeze. Te poţi bucura de noua ta nuanţă roşcată de păr dacă dupa fiecare şamponare aplici suc de morcov sau de sfeclă.
4. rubarba o poţi folosi nu doar la dulceţuri şi prăjituri ci şi la vopsirea părului în nuanţe deschise la culoare. Cum? Transformând-o într-o mască de păr naturală pe care să o aplici pe par uniform, cu ajutorul unei pensule şi apoi să o laşi să acţioneze 40 de minute. Masca o faci din trei mâini de rădăcină de rubarbă, puţin ulei de măsline, suc de lămâie şi o linguriţă de apă fierbinte.
Am aflat despre aceste metode naturale pentru vopsirea părului documentându-mă pe net. Recunosc că nu le-am încercat şi nici nu aş avea cum să le testez pentru că nuanta părului nu mi-ar permite, acesta fiind mai închis la culoare şi din păcate cu ceva fire de păr alb în plus, căpătate de când sunt mămică.
Dacă te numeri printre cei ce au testat deja metodele despre care am vorbit mai sus, te-aş ruga să laşi un comentariu şi să îmi spui dacă eşti mulţumită de rezultat. Părerea ta contează. Ea poate ajuta şi alte femei care ar dori să utilizeze pentru vopsirea părului ingrediente naturale. De asemenea utile ar fi şi sfaturile tale referitor la alte metode naturale pentru vopsirea părului testate de tine.
Lasă un răspuns