Venirea pe lume a unui copil este un eveniment unic în viaţa oricărei familii. Este ceva care produce tuturor emoţii a căror intensitate şi farmec nu pot fi descrise în cuvinte. Trebuie să trăieşti aşa ceva ca să îţi dai seama ce înseamnă.
Săptămânile dinaintea venirii pe lume a bebeluşului sunt pline de frământări şi de febra micilor şi marilor cumpărături pentru viitorul urmaş, deşi sunt regiuni ale ţării în care mai există încă superstiţia că nu e bine să cumperi dinainte hăinuţe pentru copil. Explicaţie logică nu cred că există pentru aşa ceva, mai ales atunci când medicina modernă ne dă asigurări că totul va decurge bine.
Există însă lucruri pentru bebeluş sau pentru mămică, sau pentru amândoi deopotrivă, care nu se pot cumpăra înainte de momentul naşterii. Probleme la naştere există mereu, mai simple sau mai dificile. Mai există şi probleme după naştere, mai simple sau mai dificile de asemenea, probleme care acum se pot rezolva mai uşor decât pe vremuri. Medicii, bunicile, mămicile cu experienţă şi mai toată lumea care gândeşte corect, cu toţii recomandă alăptatul la sân ca fiind cea mai bună cale de urmat pentru o mamă care doreşte ce este mai bine pentru bebeluşul ei. Numai că uneori, din varii motive, mămicile au probleme cu lactaţia, probleme care pot să apară imediat după naştere sau ceva mai târziu.
De aceea au apărut pompele de sân, nişte instrumente foarte utile care rezolvă de cele mai multe ori problemele mămicii legate de lactaţie şi odată cu acestea şi pe ale copilului legate de alimentaţia cea mai potrivită la începutul vieţii. Dar înainte de a le cumpăra (şi acum pare evident de ce nu se pot cumpăra până la naşterea copilului) trebuie să aflăm răspunsul la întrebarea cum alegem pompa de sân)? Există în magazine, inclusiv în magaziile on-line, precum şi în farmacii o multitudine de produse. Discutând cu medicul de familie, cu farmacistul sau chiar cu specialiştii de pe site-urile de profil, vom putea decide care tip sau model de pompă de sân se potriveşte cel mai bine cu necesităţile mamei şi ale copilului.
Iar cum orice mamă îşi doreşte produse de calitate, cu siguranţă că “nu se va uita la bani” când vine vorba de propria ei sănătate, dar mai ales când vine vorba să ofere micului pui de om condiţiile potrivite pentru un start în viaţă cât mai promiţător. Căutând pe net informaţii despre acest subiect am înţeles că pompele de sân electrice duble,cum ar fi cele marca Spectrababy, ajută mamele care alăptează să extragă cât mai mult lapte într-un timp mai scurt. Aceste pompe utilizează cea mai noua tehnologie, au un design atractiv şi sunt dotate cu viteze de reglare pentru extragerea laptelui fara durere.
În final, eu vă invit să nu renunţaţi la alaptare daca sunteţi un pic descurajate la inceput de lipsa laptelui, să căutaţi informaţii cât mai multe şi să vă documentaţi temeinic, apoi în cunoştinţă de cauză să alegeţi o pompă de sân care vă place, dar şi care este mai bună, pentru că la urma urmei, sănătatea e mai bună decât toate! Şi a mamei, şi a bebeluşului!
Lasă un răspuns