Faptul că sunt adepta produselor naturale de îngrijire a pielii cred că nu mai e nici un mister pentru voi, dacă îmi urmăriţi blogul.
V-am arătat cum am făcut acasă o cremă de mâini şi de corp doar din unturi şi uleiuri naturale şi, dacă nu v-am mai spus în altă parte, vă spun acum că de mai bine de doi ani noi facem în casă săpunul. Nu îl mai cumpărăm.
Spun noi pentru că de fapt soţul meu este chimistul casei, dat fiind şi pregătirea lui profesională, în ştiinţe exacte. Eu am fost mai temătoare în ceea ce priveşte manevrarea sodei caustice folosite la fabricarea săpunului, aşa că l-am lăsat pe el să experimenteze fabricarea săpunului natural în casă. Şi se descurcă binişor, atât timp cât noi nu mai avem şi săpunul pe lista de cumpărături.
Din păcate însă, atunci când vine vorba de o cremă de faţă sau de un demachiant, cred că întregul proces de obţinere a acestora trebuie destul de bine controlat, pielea feţei fiind mult mai sensibilă. Aşa că nu am vrut să risc şi am căutat pe piaţa noastră produse care să fie cât mai aproape de sută la sută natural.
Am spus ”cât mai aproape” pentru că sunt conştientă că atunci când vine vorba despre un produs cosmetic de serie, nu are cum să nu conţină şi un minimum de conservant. Personal prefer să fie aşa decât să îmi asum unele riscuri.
Testând piaţa am observat că de ceva timp totuşi firmele producătoare de produse cosmetice au început să se orienteze din ce în ce mai mult către reducerea substaţelor dăunătoare din componenţa acestora şi asta nu poate decât să mă bucure şi să mă facă să le testez şi să le folosesc cu încredere.
O să încep astăzi prin a vă vorbi pe scurt despre două creme pe care , o cremă de faţă cu aur şi argint şi o cremă demachiantă ”fără lacrimi” cu migdale şi argint. Ambele sunt produse de un brand românesc, Viva Natura, despre care am tot auzit în ultimul timp că ar avea produse naturale la preţuri avantajoase.
Viva Natura, dacă nu ştiaţi, este o marcă românească de cosmetice naturale, procesate la rece, fără parabeni, produse de către Laboratoarele Genna, care au inclusă în oferta lor: produse cosmetice de îngrijire corporală, gama de îngrijire a părului, paste de dinţi şi produse terapeutice ce contin substanţe active din plante, uleiuri vegetale, argint coloidal.
este creată pentru ten normal şi sensibil. Hidratează în profunzime, tonifiază pielea şi stimulează sinteza de colagen, ameliorează vizibil ridurile, are efecte antioxidante, antiaging şi contribuie la regenerarea şi revitalizarea pielii.
Conţine 20 de uleiuri naturale cu efecte specifice de hidratare, regenerare, revitalizare şi elasticizare a tenului şi extracte din plante cu efect calmant, mineralizant, antibacterian, formulă care este completată de acidul hialuronic, alantoină şi superox (un extract din fructul australian kakadu plum, antioxidant foarte puternic).
hrăneşte şi hidratează pielea uscată, previne erupţiile cutanate şi ameliorează cearcănele. Are în compoziţie ulei de migdale, care este o sursă importantă de vitamina E şi de minerale şi care catifelează şi dă stralucire pielii.
Uleiul din sâmburi de struguri este un alt ulei din compoziţia cremei demachiante, la rândul lui cu un puternic efect antioxidant, emolient şi care este uşor absorbit în piele. Este o cremă demachiantă care nu lasă urme grase pe piele şi a cărei utilizare are efecte pozitive asupra pielii din jurul ochilor, prevenind apariţia ridurilor din această zonă.
În plus, argintul coloidal este un antibiotic şi un antibacterian natural, care recomandă folosirea acestei creme pentru curăţarea şi dezinfectarea tenului.
Produsele sunt realizate prin tehnologie proprie VivaNatura, tehnologie care păstrează nealterate proprietăţile ingredientelor naturale. Conţin 98% substanţe naturale, sunt produse procesate la rece şi nu conţin parabeni.
Sunt curioasă dacă aţi auzit şi voi de marca aceasta, Viva Natura, dacă folosiţi produse de la ei şi ce părere aveţi despre ele.
Ligia a zis
Buna Claudia, da, am folosit si eu produse de la Viva Natura si sunt foarte multumita. In special masca de par cu petrol m-a ajutat mult la parul meu slab. Voi incerca si cremele recomandate de tine, dar pana una-alta, imi poti spune te rog reteta la sapunul de casa preparat de voi (sotul tau 🙂 ) ? E complicat ? Costisitor ? Multumesc !
Claudia a zis
🙂 Pai… nu e o singura reteta. Adica el foloseste mai multe si se ajuta de un program ca sa calculeze formula pentru ele. Soapcalc parca se cheama.
Am incercat si eu sa il folosesc. Nu e greu 🙂 Dar daca tot e el fizicianul si chimistul m-am hotarat sa raman eu scriitorul si testerul :))))))
Costisitor nu prea e dar depinde si de ce uleiuri vrei sa folosesti. Oricum un ulei de cocos iti trebuie neaparat pentru ca e cel care ”face spume” in sapun :))
Dar nun e nici asta prea scump pt ca nu trebuie din cel virgin si gasesti de cel obisnuit ca sa zic asa 🙂
Ligia a zis
l-am gasit, multumesc … nu stiu cand o sa incerc dar e bine ca stiu de unde sa-l iau 🙂 http://soapcalc.net/calc/soapcalcwp.asp
Claudia a zis
🙂 Iti trebuie o soda cu 99% puritate, parca si in rest…. ceva timp, rabdare si..
Poate il rog pe sotul meu sa faca el un articol despre sapun, ce trebuie pt asta si alte amanunte.
Ce zici, ar fi o idee buna?
Ligia a zis
Foaaaaate buna ! 🙂 Multumim anticipat !!!!!!!
Ligia a zis
Foaaaaarte buna ! Am „papat un „r” prima data :))
Claudia a zis
:)) Ok, am sa vorbesc cu el si vad eu cum il conving 🙂