Numarul blogurilor a crescut mult in ultimul timp. Din ce in ce mai multe persoane, fascinate de liberatea de exprimare pe care ti-o da posibilitatea de a iti spune parerea in scris in mediul virtual, isi deschid un blog.
La inceput pe subdomeniu, adica in mod gratuit pe platformele wordpress sau blogspot si mai apoi, daca vezi ca iti place sa fii blogger, vei dori trecerea la un alt nivel si vei face pasul catre independenta. Adica vei decide trecerea pe domeniu propriu. Iar pentru asta ai nevoie sa iti achizitionezi un domeniu si apoi o gazduire web.
Dupa ce ai facut acesti pasi te apuci de treaba. Fie iti transferi articolele de pe blog, daca ai scris deja pe un blog ca acesta, pe subdomeniu, fie te apuci pur si simplu sa publici articole noi, incepand de la zero pe noul blog. Asa cum am facut eu cand am decis sa trece blogul culinar pe domeniu.
Intentia mea a fost sa unesc cele doua bloguri pe care le aveam atunci pe subdomeniu, acesta si cel de pe nisa culinara insa, in ultimul moment m-am razgandit si am luat decizia sa le pastrez si pe acestea si sa o iau dincolo de la zero.
Oricum ar fi, ca te muti sau ca o iei de la zero, vei avea nevoie fie sa stii mai multe lucruri tehnice cand esti pe domeniu. Unele aspecte tehnice ce tin de administrarea blogurilor pe domeniu wordpress seamana. Altele nu. Se complica putin treaba dar in final merita sa faci acest pas.
Poti invata sa te descurci singur fie ceri ajutor. Si e bine sa ai la cine apela in cazul in care apar unele probleme. Dar ceea ce este mai important, ai nevoie de o gazduire web de calitate pentru a nu avea probleme cu site-ul atunci cand este accesat si sa stii ca acei oameni iti asigura un suport in caz de probleme.
Asa ca, daca decizi ca blogging-ul este mai mult decat o pasiune trecatoare pentru tine, daca vrei sa te tii de treaba in acest domeniu, ca sa zic asa, fa pasul acesta si treci pe domeniu propriu alegand sa ai alaturi de tine oameni care sa te ajute la nevoie.
Ce trebuie sa stii cand te apuci de blogging? Ca poti sa faci asta pe subdomeniu, fara costuri, dar la nivel de amatori. Sau, in mod mai profesionist, achizitionad un domeniu si o gazduire web. Apoi urmeaza detaliile… 🙂
HopeLess a zis
Eu iti multumesc pentru acest articol. ? Il gasesc foarte util si stiu ca ma va ajuta in viitorul apropiat. ?
Claudia a zis
Cu mare placere! Ma bucur ca ti-a fost de folos articolul. Mai am articole pentru incepatori pe celalalt blog, cel pe domeniu. http://softblog.eu.
Acolo scriu mai mult de ceva timp 🙂
HopeLess a zis
Multumesc!! ??
danielastancu a zis
Foarte util. Multumesc!
Claudia a zis
cu placere! 🙂
Antoaneta a zis
Si ce tentatii apar…dupa ce treci pe domeniu…..Eu am trecut pe domeniu multumita tie si am dat cu capul de pereti de n ori, dar ai fost acolo sa ma sprijini (sau macar sa sprijini peretele 🙂 )))) ) si am reusit sa invat cate ceva.
Claudia a zis
:)))) sa… imi aduc si eu aminte de acea perioada…. 🙂
Antoaneta a zis
Cand te faceam sa dai si tu cu capul de pereti ??!!?? 🙂 ))))
Claudia a zis
nuuu…aia de inainte, cand ma dadeam de una singura cu capul de pereti ca nu stiam nimic :))
Antoaneta a zis
🙂 ))))