5 sfaturi de ajutor ca să alegi bradul de Crăciun
Se apropie Crăciunul! Unii mai grăbiți de pe strada mea au început să împodobească balcoanele cu tot felul de luminițe pâlpâitoare. Într-o casă am văzut că și bradul era deja montat.
În magazine dulciurile specifice Crăciunului sunt pe rafturi de multă vreme. Ornamente de tot felul se pot găsi cu ușurință, chiar în magazine ale căror profil nu are nimic de a face în restul anului cu așa ceva.
Dar bradul, centrul tuturor ornamentelor de Crăciun, cum să îl alegi? Desigur întrebarea este valabilă în cazul în care nu ai deja un brad artificial din anii trecuți, sau pentru situația în care vrei să îți cumperi un brad nou, fie el natural sau artificial.
- Iată deci că prima problemă pe care și-o pune oricine când vine vorba de cumpărarea bradului este brad natural sau brad artificial? Un brad natural are drept calitate principală aceea că este… natural. Aduce în casă mirosul de brad și aspectul minunat al unui colțișor de natură. Un brad artificial este mai ieftin în decursul mai multor ani și te scapă de umblătura din fiecare iarnă. Îl despachetezi și gata, treci la împodobit.
- Vrei să protejezi natura și îți este milă de brăduții tăiați anual pentru a împodobi casele oamenilor? Alege atunci un brad în ghiveci, brad pe care-l vei planta în natură după trecerea Sărbătorilor și în felul acesta el va reveni în pădure. Sau alege un brad artificial, care să poată fi folosit de mai multe ori.
- Mărimea bradului de Crăciun este foarte importantă. Alege bradul potrivit camerei în care vrei să-l pui. Bradul nu trebuie să ocupe jumătate de cameră, dar nici să fie minuscul. Măsoară exact cu un metru, cu o ruletă, locul în care vrei să-l amplasezi. Aici trebuie să știi o șmecherie pe care să o folosești și când vrei să cumperi mobilă. În magazine, în hale, în show-room, obiectele par mai mici decât în cameră. În spațiile mari, obiectele par a fi mai mici decât sunt de fapt. De aceea nu aprecia „ochiometric”, ci măsoară! Mai ține cont și de înălțimea suportului bradului. Mergi la cumpărături cu temele făcute.
- Culoarea bradului este un alt element cheie. Fie naturali, fie artificiali, brazii de Crăciun au culori diverse, de la verde închis spre verde deschis, alb, argintiu sau chiar mov. Alege ceva care să se potrivească și cu restul încăperii, fie în aceleași tonuri și culori, fie în culori contrastante. O culoare potrivită va evidenția bradul cu ornamentele lui, dar dacă nu este bine ales, va fi pur și simplu caraghios.
- Densitatea crengilor este un alt element care dă unui brad aspectul general. Nu este obligatoriu ca un brad să aibă foarte multe crengi. Alege-l și după ornamentele pe care le ai deja sau pe care vrei să le mai cumperi. Un brad natural foarte bogat în crengi poate fi împodobit foarte simplu și se potrivește în holul unei instituții. Într-o casă însă, mai ales dacă sunt și copii, altfel va fi împodobit bradul. În acest caz nu va mai putea fi urmărită o „temă”, pentru că fiecare va dori să atârne și ornamentele sale preferate, fie că se potrivesc, fie că nu. Dar brazii de Crăciun din case sunt întotdeauna cei mai încărcați de emoții…
Îți urez inspirație la cumpărături și succes la alegerea bradului potrivit!
Lasă un răspuns