Cărțile de colorat pentru adulți. 7 beneficii ale utilizării acestora
Copiii fac multe activități, unele impuse de către adulți, altele alese de către ei. Dintre toate activitățile, fie ele impuse sau nu, unele sunt făcute de către copii cu mare plăcere și una dintre acestea este colorarea.
Copiii adoră să coloreze fișe sau cărți de colorat pentru copii, iar psihologii sunt unanimi în a considera că această activitate este benefică pentru dezvoltarea creierului micuților.
De câțiva ani încoace au apărut în librării și cărțile de colorat pentru adulți, deoarece adulții au (re)descoperit beneficiile acestei activități considerată până nu demult una… copilărească. În țările occidentale mai ales există o adevărată modă, un trend, în vreme ce la noi lucrurile sunt abia la început, am putea spune.
În unele țări asiatice, cum ar fi India, această activitate a fost însă mereu preferată de fetele și femeile care căutau astfel să-și dezvolte simțul artistic, deși psihologii și cercetătorii sunt împărțiți în a aprecia beneficiile acestei activități pentru a educa un artist plastic.
Cărțile de colorat pentru adulți. 7 beneficii ale utilizării acestora
Colorarea cărților de colorat pentru adulți are însă multe beneficii incontestabile și de aceea vom enumera foarte pe scurt în acest articol doar câteva.
- Colorarea reduce stresul fără nici o îndoială, după toate observațiile și studiile efectuate. Acest fapt nu necesită neapărat culori și hârtie, pentru că există acum și aplicații pentru telefoanele inteligente, cu ajutorul cărora poți colora ceva pe ecran. Beneficiile se pare că se datorează activității coordonate dintre mușchii mâinilor (și degetelor), ochi și creier.
- Colorarea poate fi o activitate socială, existând posibilitatea închegării de grupuri organizate de adulți care au aceeași pasiune și doresc să și-o împărtășească reciproc, așa cum se întâmplă de fapt în multe țări.
- Colorarea îmbunătățește acuitatea vizuală, fiind un bun antrenament pentru ochi, chiar dacă vedem bine sau avem nevoie de ajutorul ochelarilor. Mai ales capacitatea ochiului de a distinge culori și nuanțe este antrenată prin această activitate.
- Colorarea educă răbdarea, atât de multe afectată de sindromul gândirii accelerate, dezvoltat de cei care cad pradă exceselor de utilizare a tehnologiei.
- Colorarea antrenează mușchii mâinii și a degetelor, reducând șansele de a căpăta afecțiuni specifice utilizării în exces a telefonului mobil, care din păcate sunt prezente la din ce în ce mai mulți adulți și copii.
- Colorarea poate fi un liant între copii și părinți, atunci când această activitate este făcută împreună de membrii familiei.
- Chiar dacă colorarea nu dezvoltă simțul artistic după cum afirmă unii, dezvoltă în orice caz dragostea de frumos și de ordine.
Voi ați încercat să colorați cărți pentru adulți? Eu cred că dacă veți încerca, veți descoperi cât este de plăcută această activitate. Succes!
Lasă un răspuns