• Contact
  • Scriu si aici

Lecturi de Mămică



  • Home
  • Recenzii cărți
  • Retete Video
  • Itinerarii de vacanta
  • Beauty & Fashion
  • Cultura generala
    • Educatie
  • Practic și Util
    • Recomandari

martie 11, 2021 · Leave a Comment

Ce este apa micelară și de ce să o folosești și tu

Beauty & Fashion

Ce este apa micelară și de ce să o folosești și tu

Auzim vorbindu-se tot mai des despre apa micelară, iar magazinele de produse cosmetice se întrec în a ne prezenta reclame ce ne îndeamnă să o cumpărăm. În reviste și la posturile de televiziune apă micelară este unul dintre produsele cele mai prezentate.

Femeile care o folosesc ca și demachiant s-au convins deja de avantajele acestui produs de demachiere și pot și ele să vină cu mărturii despre eficacitatea apei micelare. Pentru că așa zice toată lumea, că ar fi foarte eficace pentru curățarea tenului.ce este apa micelară

Dar, totuși ce este apa micelară și mai ales de ce să o folosești și tu? Chiar o fi așa de eficace?

În biologie miceliile sunt rădăcinile foarte subțiri ale mucegaiurilor și ciupercilor (microscopice). Miceliile sunt de fapt niște fire foarte subțiri, dar nu orice fel de fire, ci fire-tuburi, adică pe lângă faptul că sunt extrem de subțiri, mai sunt și goale pe dinăuntru.

În chimie miceliile reprezintă cam același lucru, numai că aici nu e vorba de rădăcini subțiri, ci de agregări de molecule de substanțe surfactante (ca detergenții), molecule care au un capăt hidrofil („iubitor” de apă) și unul hidrofob („care fuge” de apă).

Logic, capetele hidrofile ale moleculelor vin în contact cu apa în timp ce capetele hidrofobe vor fi spre interiorul sferei sau tubului micelar.

Apa micelară va fi deci un fel de apă detergent, adică o apă cu micelii, dar nu orice fel de detergent, ci unul „construit” prin nanotehnologie, dacă putem să-i spunem așa. Spunem asta deoarece dimensiunile moleculelor ce alcătuiesc miceliile sunt de ordinul nanometrilor, adică a miliardimilor de metru sau a milionimilor de milimetru, ca să vă faceți o idee despre dimensiunile lor.

Poate nu o să vă vină să credeți, dar apa micelară a fost folosită pentru prima oară în Franța (cum altfel, care țară e „cea mai tare” în cosmetice?) pentru curățarea tenului încă din 1913! Și atunci de ce a ajuns așa de târziu să fie folosită pe scară largă și să o găsim abia acum prin magazine la prețuri accesibile? Deja întrebarea sugerează și răspunsul la această întrebare.

Nanotehnologiile, adică dezvoltarea pe scară largă a produselor ce conțin particule ultramicroscopice (nici măcar nu se văd la un microscop optic, ci doar la microscoapele electronice) a căpătat avânt doar în ultimii zeci de ani. Când s-a produs prima oară apa micelară e clar că era destul de scumpă și existau alternative mult mai ieftine pentru curățarea tenului.

Există și acum diverse produse pe bază de apă micelară, unele mai ieftine, altele mai scumpe, în funcție și de alte substanțe pe care le conțin. Puteți lua ca reper de exemplu produsul apă micelara Bioderma Sensibio H2O, care este unul de înaltă calitate, ca să vă faceți o idee. Este apa mea micelară preferată și de aceea v-o recomand.

Ce spun femeile care folosesc deja apă micelară pentru demachiere și curățarea tenului ? Ele sunt unanime în a recunoaște faptul că apa micelară curăță foarte bine și totodată foarte delicat pielea, deoarece miceliile din ea au o mare capacitate de a absorbi grăsimile de pe piele și micile particule de machiaj, fără să usuce pielea.

Practic apa micelară curăță și hidratează în același timp. Orice femeie sau chiar bărbat știe că un detergent (cum ar fi cel de vase) curăță bine de grăsime, dar usucă pielea, o irită cumva. Apa micelară nu face așa ceva și acesta este marele ei avantaj dacă este folosită ca și demachiant sau produs de curățat tenul.

Puteți folosi cu încredere apa micelară pentru că este eficientă și delicată cu pielea și poate fi luată cu ușurință și în călătorii. Eu una sunt foarte încântată de toate apele micelare testate până acum, preferata mea rămând totuși cea de la Bioderma.

 

Partajează asta:

  • Tweet
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp

Apreciază:

Apreciază Încarc...

Related

« Santorini (Grecia) – o destinație de vis
Don’t cry, just fly – Georgiana Vâju (recenzie) »

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Cauta aici

Categorii

Comentarii recente

  • Claudia Vasilache la Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor – Jacques Martel (recenzie)
  • Eva Anca la Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor – Jacques Martel (recenzie)
  • Claudia Vasilache la 5 lucruri pe care să le știi despre turmalină

Arhiva

martie 2021
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
« feb.   apr. »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316

%d