Grupul Editorial Corint achiziționează licența de publicare pentru romanul colaborativ Fourteen Days: An Unauthorized Gathering editat de Margaret Atwood, un Decameron modern al perioadei Covid
Dragii mei, am o veste literară pentru voi. Tocmai am aflat că Grupul Editorial Corint a semnat un acord cu Houghton Mifflin Harcourt Books & Media pentru publicarea în limba română a volumului Fourteen Days: An Unauthorized Gathering.
Acesta este un roman colaborativ ce integrează toate genurile literare, coordonat de scriitoareaMargaret Atwood, la care vor contribui zeci de autori celebri. Cartea va apărea în imprintul Corint Fiction în primăvara anului 2022, simultan cu lansarea internațională.
Fourteen Days este o variantă modernă a Decameronului. În romanul lui Boccacio, călătorii se adăpostesc din calea Morții Negre într-o vilă de la marginea Florenței, unde își deapănă poveștile.
În Fourteen Days, un grup de vecini se adună pe acoperișul clădirii în care locuiesc,în Manhattanul pustiit la debutul pandemiei de Coronavirus, și își împărtășesc amintiri și întâmplări dintre cele mai surprinzătoare, mai intime, mai terifiante și mai înduioșătoare.
Romanul este proiectul de suflet al scriitorului Doug Preston, președintele Authors Guild – organizația profesională a scriitorilor americani. Margaret Atwood, editoarea coordonatoare, este însă cea care a lansat invitația de a contribui la roman către un grup eclectic de scriitori, de la autori de romane de dragoste, mistery sau science fiction, la autori de literatură pentru copii, poeți, academicieni și jurnaliști.
Între aceștia se numără Angie Cruz, Emma Donoghue, Dave Eggers, Diana Gabaldon, Tess Gerritsen, John Grisham, Maria Hinojosa, CJ Lyons, Celeste Ng, Mary Pope Osborne, Ishmael Reed, Hampton Sides, Nafissa Thompson-Spires și Monique Truong.
Fiecare dintre autorii invitați creează câte un personaj care spune o poveste în palimpsest creativ rar întâlnit în peisajul literaturii americane.
Personajele au multe de împărtășit despre viața în pandemie și despre viață, în general, stârnind discuții, dezbateri, chiar și certuri în toată regula, pentru ca apoi să-și găsească împăcarea în momente de neașteptată empatie.
Câștigurile din drepturile de autor vor merge către Authors Guild Foundation, ramura caritabilă și educațională a organizației, pentru susținerea autorilor americani în timpul pandemiei.
Noul roman va sta alături de alte volume semnate Margaret Atwood și publicate în colecția Corint Fiction: Mireasa hoțomană, Alias Grace și Femeia-oracol, acesta din urmă în curs de retipărire.
Eva Anca a zis
Tare interesantă mi se pare cartea asta. Abia aștept să apară!
Claudia Vasilache a zis
Da, si mie mi se pare interesanta 🙂