Ce obiceiuri nocive provoacă apariția ridurilor?
Îmbătrânirea este un proces natural și firesc. Orice ființă vie, plantă sau animal, are o viață a cărei etapă finală este îmbătrânirea, ceea ce conduce la degradarea întregului organism. Acest proces nu poate fi oprit, însă oamenii încearcă însă să-l încetinească pe cât este posibil, pentru a se putea bucura de viață mai mult.
Pe unii îi deranjează foarte mult aspectul estetic și caută tot felul de metode pentru a întârzia apariția ridurilor de exemplu și uscarea tenului. Alții țin cont și de buna funcționare a creierului, încercând să ducă o viață activă din punct de vedere intelectual, pentru a-și păstra buna judecată și luciditatea până la adânci bătrâneți.
În acest articol vom discuta despre câteva obiceiuri nocive care accelerează procesul de îmbătrânire și ne fac să arătăm ca și cum am avea o vârstă mai înaintată decât avem de fapt. Pentru a arăta mai bine, mai tineri și pentru a fi mai sănătoși, renunțarea la aceste obiceiuri este esențială, deoarece întotdeauna sănătatea și frumusețea odată cu ea vin din interior.
- Fumatul este un obicei stupid pe care-l au foarte mulți oameni. Fumul de țigară conține nu doar câteva, ci sute de substanțe nocive pentru sănătate. Nu există boală pe lumea asta pe care fumatul să nu o agraveze. Așa zișii apărători ai fumatului trebuie să știe că nu doar plămânii sunt cei afectați, ci toate organele corpului, inclusiv tenul, a cărui îmbătrânire este accelerată. De asemenea este afectată grav inima și întreg sistemul circulator și prin urmare persoanele care fumează au un risc mult mai mare de a face infarct sau accidente cardiovasculare, inclusiv AVC (accident vascular cerebral).
- Consumul exagerat de alcool este un alt obicei ce produce daune organismului, dintre care accelerarea procesului de îmbătrânire pare a fi cel mai inofensiv. Ficatul, rinichii și întreg sistemul digestiv vor fi afectate grav în cazul persoanelor care consumă alcool frecvent și în cantități mari. Tenul alcoolicilor va fi uscat și deshidratat, iar persoanele respective vor arăta mult mai îmbătrânite decât sunt după vârsta legală. Cârcotașii vor veni și vor spune că francezii, italienii și grecii beau vin și trăiesc până la vârste înaintate. Așa este, doar că la aceste popoare se consumă un singur pahar de vin de bună calitate pe zi, la masă, ceea ce chiar aduce beneficii organismului, în vreme ce alcoolul în cantitate așa de mică este inofensiv, fiind ușor metabolizat.
- Otrava albă din bucătărie este zahărul. Multă vreme zahărul a fost considerat un apanaj al familiilor înstărite, deoarece a fost scump și drept urmare inaccesibil celor mai mulți. În vremurile moderne însă trăim o adevărată psihoză a zahărului, iar gustul dulce acționează ca un adevărat drog. Se consumă în general mult prea mult zahăr în societatea actuală, cu efecte devastatoare pentru sănătate. Obezitatea este strâns legată nu doar de consumul de mâncare în exces ci și de consumul exagerat de dulciuri, alături de o viață sedentară. Consumul de zahăr în exces dăunează tuturor organelor interne, dar și pielii, care va ajunge să aibă un aspect inestetic cu aglomerări de grăsime subcutanată. Cei ce au învățat să reziste dulciurilor se pot bucura de o viață de mai bună calitate, după cum arată toate studiile de specialitate. La zahăr și dulciuri nu vom putea renunța, asta-i clar, dar reducerea consumului este la îndemâna tuturor. O idee greșită spune că este perfect dacă înlocuim zahărul cu miere, însă aceasta, chiar dacă e un produs natural, tot zahăr este. Este însă perfect dacă înlocuim de exemplu trei lingurițe de zahăr cu o singură linguriță de miere.
- Somnul insuficient este un alt obicei nociv care ne îmbătrânește prematur. În tumultul vieții moderne vrem să facem cât mai multe și pentru asta renunțăm tocmai la somn, care nu poate fi înlocuit cu nimic altceva. Somn suficient și de bună calitatea înseamnă însă mai multă sănătate fizică și psihică. Nu degeaba există din vechime vorba „somn de frumusețe”, pentru a desemna acea oră de somn în plus care poate aduce beneficii întregului organism. Persoanele care dorm bine vor avea un ten mai frumos și vor arăta mai tinere. Dar nu numai că vor arăta, ci chiar vor fi mai tinere, deoarece celulele organismului nostru se refac cel mai bine atunci când dormim. Ca să nu mai vorbim de celula nervoasă care are nevoie imperioasă de odihna perfectă din timpul somnului. Creierul unei persoane odihnite va avea performanțe optime.
Vreți să arătați mai bine? Nu uitați că sănătatea și frumusețea vin din interior. Abia după aceea mai venim și cu ceva cosmetice ajutătoare, ca să facem tenul mai luminos.
Lasă un răspuns