Dacă te numeri și printre persoanele care au pungi sub ochi poate că ar fi bine să știi unele lucruri despre acest subiect care să te ajute să previi apariția acestora sau, eventual, să le tratezi, odată ce au apărut deja.
Cunoscute din punct de vedere medical sub denumirea de ”edem infraorbital”, pungile de sub ochi nu sunt altceva decât niște umflături ușoare dar persistente care apar în jurul ochilor, mai exact sub ochi.
De obicei acestea apar odată cu înaintarea în vârstă dat fiind faptul că, odată cu trecerea anilor, musculatura fină care susține pleoapa slăbește și devine mai fragilă. De ce apar? Sau cum se formează? Este vorba, la urma urmei de un fenomen natural.
Pe de o parte ar fi faptul că, grăsimea din jurul ochilor, care există în mod natural și care dă o mână de ajutor la susținerea ochilor, se duce în jos spre pleoapa inferioară și, în felul acesta spațiul de sub ochi se umflă.
Apoi mai întră în scenă și retenția de apă în organism, lipsa somnului odihnitor și chiar unele obiceiuri alimentare nesanătoase sau o viață nesănătoasă, la modul general, plină de vicii care nu fac altceva decât să ducă la degradarea prematură a organismului.
Totuși, formarea pungilor sub ochi nu se poate spune că este neapărat o problemă de sănătate adică un semn/simptom al unei afecțiuni medicale. Este, însă, o problemă cosmetică ce apare la foarte multe persoane, bărbați sau femei.
Acum, că am văzut ce sunt pungile de sub ochi, cum și din ce cauză apar, să vedem împreună și ce se poate face pentru a preveni cât de cât apariția acestora și chiar a încerca remedierea, pe cât posibil a problemei apărute.
1. Hidratează-te! Primul și cel mai important sfat pe care orice mdeci sau specialist din domeniul cosmeticii ți l-ar da este să te hidratezi, să bei cât mai multă apă posibil așa încât să-i oferi organismului tău lichidele atât de necesare unei bune funcționări.
Nu uita că apa reprezintă 60% din greutatea corporală iar deshidratarea organismului este printre cauzele principale ale apariției pungilor sub ochi.
2. Folosește produse cosmetice pe bază de retinol, acid hialuronic, colagen sau cafeină. Un exemplu bun în aceste sens ar fi Vichy Mineral 89 Booster cu efect de fortifiere și reumplere care hidratează, netezește și iluminează zona din jurul ochilor.
Și tot la capitolul produse cosmetice care ajută la diminuarea pungilor de sub ochi am putea trece pe listă, în afară de cremele sau serurile special concepute pentru asta și alte produse cum ar fi o mască pentru ochi. Folosirea unei măști cu colagen, de exemplu, hrănește pielea și o hidratează profund, diminuează edemele și cearcănele și, în același timp reduce ridurile fine.
3. Renunță la obiceiurile nocive precum fumatul, consumul de alcool sau al sării în exces. Cred că știi deja că sarea are efectul de a reține apa în organism, mai puțin alcool consumat înseamnă un somn și o hidratare mai bună iar fumatul … printre multe altele distruge rezervele de Vitamina C ale organismului, influențează negativ producția de colagen etc.
4. Consumă alimente bogate în Vitamina C și fier. Vitamina C ajută organismul să absoarbă mai mult acid hialuronic iar lipsa fierului, adică anemia feriprivă duce la un deficit de celule roșii în sânge consecințele acestuia fiind oboseala extremă și un ten mai palid.
5. Nu uita nici de calitatea somnului privită atât din punct de vedere al orelor de somn cât și al poziției corpului atunci când dormi. Pentru a evita retenția de apă se recomandă să dormi culcat pe spate și cu capul ușor ridicat.
Tu ai probleme cu pungile sub ochi sau te numeri printre norocoșii care nu au această problemă medical-cosmetică?
Lasă un răspuns