Sfaturi de la bekid.ro: Cum alegem jucăriile sigure pentru copiii noștri?
În momentul în care cumperi o jucărie, pe lângă preferințele copilului tău, este necesar să ai în vedere să o serie de criterii care țin de siguranță și de categoria de vârstă. De exemplu, pentru copiii cu vârsta de sub 3 ani, este nevoie să eviți jucăriile cu piese mici și cele care prezintă pericole de sufocare. În același timp, este important să eviți jucăriile care nu trezesc interesul copilului.
Așadar, rezistă tentației de a cumpăra o jucărie recomandată pentru copii mai mari, doar în ideea în care consideri că o va folosi mai mult timp. De cele mai multe ori, copilul va abandona jucăria și nu va reveni la ea nici măcar atunci când vârsta i-ar permite acest lucru.
Dincolo de capacitatea unei jucării de a fi pe placul celui mic, aspectele care țin de siguranță sunt obligatorii atunci când o jucărie ajunge în mâna unui copil. Iată care sunt cele mai importante sfaturi pe care este nevoie să le ai în vedere.
Bebeluși și copii cu vârsta de sub 3 ani
Copiii sub 3 ani tind să le pună totul în gură. Evită să cumperi jucării destinate copiilor mai mari, care pot prezenta piese mici, acestea prezentând un pericol major de sufocare. Mai exact, ar trebui să eviți orice obiect care trece prin interiorul unui cilindru de dimensiunea unui tub de hârtie igienică.
Nu lăsa niciodată copiii mici să se joace cu baloane neumflate sau rupte. În același timp, evită bilele și jocurile cu bile care au bile cu un diametru de 5 cm sau mai puțin. Aceste produse prezintă, de asemenea, un pericol de sufocare pentru copiii mici.
Evită jucăriile cu magneți mici, bucăți magnetice sau magneți liberi, deoarece aceste piese pot fi înghițite cu ușurință. Dacă doi magneți se conectează împreună după ce sunt înghițiți, pot provoca un blocaj intestinal sau probleme mai grave.
Copiii de această vârstă trag, împing și răsucesc orice obiect le cade în mână. Caută jucării pentru copii de pe bekid.ro care sunt bine realizate și care au toate părțile bine fixate.
Preșcolari de la 3 la 5 ani
Evită jucăriile care au muchii și vârfuri ascuțite.
Nu opta pentru jucăriile care sunt construite din plastic subțire și fragil, care se pot rupe cu ușurință în bucăți mici sau pot lăsa margini zimțate.
Caută materiale de artă de uz casnic, inclusiv creioane și seturi de vopsea, în mod obligatoriu produse non-toxice.
La această vârstă, trebuie să eviți în continuare jucăriile cu magneți, inclusiv seturile de joacă.
Copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani
Învață-i pe copiii mai mari din familie să își păstreze jucăriile departe de frații și surorile lor mai mici.
Alege jucăriile care nu sunt vopsite sau decorate cu substanțe periculoase.
Pe lângă achiziționarea de jucării sigure, pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor, este important să ții cont și de următoarele sfaturi, indiferent de vârsta pe care micuțul tău o are.
Verifică regulat jucăriile pentru a observa dacă există piese mici, rupturi sau pericole potențiale, inclusiv vopsea decojită. Jucăriile deteriorate trebuie fie reparate, fie puse deoparte.
Îndeamnă-i pe copii să nu pună jucăriile în gură (deși este mai greu pentru sugari și copii mici).
Când cumperi o bicicletă, tricicletă, patine sau alte articole sportive, cumpărăr și o cască și alte accesorii corespunzătoare și asigură-te că cel mic le poartă.
Evită jucăriile cu baterii. În cazul în care acest lucru nu este posibil, asigură-te că acestea nu pot fi scoase de copil din compartimentul în care sunt stocate.
Siguranța sistemului auditiv
Este ușor să observăm jucăriile periculoase, cum ar fi cele cu margini ascuțite sau piese mici, însă acestea nu sunt singurele care prezintă un potențial risc pentru copii. E necesar să ai în vedere faptul că jucăriile muzicale pot produce zgomot la un nivel care ar putea afecta auzul copilului.
În această categorie ar putea intra: pistoale cu bile, jucării muzicale, telefoane de jucărie, goarne, sirene și chiar jucării de cauciuc care scârțâie, care pot produce zgomot de la 90 până la 120 de decibeli. Acționate direct la ureche, așa cum o fac adesea copiii, o jucărie zgomotoasă expune urechea la 120 de decibeli, adică un nivel total nesănătos, echivalentul zgomotului perceput de noi la decolarea unui avion cu reacție. Zgomotul la acest nivel este dureros și poate duce la pierderea auzului permanent.
Deși probabil ar trebui să eviți total obiectele care emit un sunet puternic, dacă copilul tău primește jucării care fac zgomot, asigură-te că nu le pune la ureche astfel încât zgomotul să devină periculos.
Copilul tău ce jucării preferă? Hai în magazinul online www.bekid.ro și alege dintr-o ofertă de sute de produse!
Lasă un răspuns