Iarna nu-i ca vara. Asta-i clar prin definiție. Nu cred că ar trebui să ne-o spună altcineva pentru că vedem noi înșine cât de frumos e vara când e cald și o tot ținem în plimbări comparativ cu iarna când, vrând-nevrând timpul petrecut în casă depășeste pe cel pe care îl petrecem în aer liber.
Așa că locuința noastră, mai ales pe timpul toamnei târzii sau a iernii trebuie să ne asigure nu doar confort fizic, ca să zic așa, ci și unul psihic. Nu e suficient să avem doar mobila dorită sau căldura necesară ci și un ambient plăcut în care să ne relaxăm și să ne simțim bine după o zi încărcată la job sau în weekend.
Probabil ai auzit de conceptul danez hygge care pleacă de la ideea că ”acasă” nu e doar un loc, un spațiu fizic ci și un sentiment sau o stare. Danezii petrec mult timp în casă așa încât au fost nevoiți să se adapteze acestui stil de viață în care cea mai mare parte a timpului o petreci la interior.
Și ce putem face pentru asta? Putem, de exemplu, să decorăm casa folosind diferite obiecte de decor specifice anotimpului respectiv. Toamna am putea decora folosind diferite fructe sau legume pe care mama natură ni le oferă din belșug. Iarna în schimb, în afară de perioada de Crăciun când vom folosi decoruri cu specificul acestei sărbători, putem folosi globulețe luminoase, steluțe sau decoruri cu oameni de zăpadă.
Însă nu doar decorurile influențează starea noastră de spirit. Ele ne pot ajuta vizual să ne simțim bine în propria casă. Cum vederea nu este singurul nostru simt pe care îl folosim pentru a ne schimba starea, putem lua în considerare și simțul olfactiv. Cu ajutorul acestuia și prin aromaterapie putem influența starea noastră interioară.
Hai să vedem în continuare cum poți parfuma casa în mod plăcut așa încât să ai o ședere relaxantă pe timpul când îți petreci timpul în interiorul locuinței tale
1. Lumânările parfumate
Cel mai simplu, mai ieftin și mai la îndemână este să folosești lumânări parfumate. Există pe piață foarte multe tipuri de lumânări pe care le poți aprinde pentru a parfuma casa, de la cele mai simple și mai ieftine până la cele mai sofisticate și mai scumpe, evident. Unele sunt comercializate în suporturi de sticlă altele sunt pur și simplu lumânări votive adică de tip mic ca și dimensiune, fără un suport anume, care se aprind de obicei atunci când se fac rugăciuni.
Și lumânările de ceai pot parfuma locuința cu o aromă deosebită, creând astfel o atmosferă relaxantă. O lumânare de ceai este o alternativă excelentă la tradiționala lumânare parfumată și, totodată, o frumoasă decorațiune interioară.
2. Difuzoarele de aromă
Folosirea unui difuzor de aromă este o altă modalitate de a parfuma casa într-o mod plăcut și cu investiții mici. Difuzoarele de aromă pot fi, de la cele mai simple, cum este cel cu bețișoare din lemn și până la cele electrice sau cu ultrasunete.
Spre exemplu, difuzoarele de aromă marca THD sunt un mod plăcut și stilat de a parfuma interiorul. Conținutul difuzorului se evaporă treptat în aer prin intermediul bețișoarelor creând în locuința ta o atmosferă plăcută și confortabilă.
3. Lampa catalitică
Lampa catalitică folosește principiul arderii catalitice. Folosirea aceasteia nu doar că oferă un miros plăcut încăperilor ci și curăță aerul în acelați timp, eliminând bacterile și/sau acarienii.
Există diferite modele de lămpi catalitice precum și de rezerve pentru umplerea acestora. De regulă o lampă catalitică este și o mică operă de artă reprezentând și un superb decor care-ți va încânta nu doar simțul olfactiv ci și pe cel vizual.
Acestea sunt doar 3 idei de parfumat casa însă posibilitățile de a face asta sunt mult mai numeroase. Tu ce folosești pentru a parfuma încăperile locuinței tale?
evaancutahamza a zis
Lumânările sunt preferatele mele. Aprind aproape zilnic.
Claudia Vasilache a zis
Sunt cele mai comod de folosit 🙂