Acum aproximativ două săptămâni am avut bucuria de a mă întâlni, la Iași, cu câteva bloggerițe din zona Moldovei. Întâlnirea a avut loc la un restaurant de la marginea Iașului, ”La castel”, și de aici și denumirea evenimentului ”bloggerițe la castel”. V-am povestit eu mai multe despre eveniment în articolul de aici.
Așa cum am promis atunci, voi începe o serie de articole în care să povestesc mai pe larg despre o parte dintre sponsorii evenimentului și despre produsele cu care aceștia au participat devenind sponsorii acestuia. Sunt produse faine printre care și multe cărți. Și astăzi vreau să vă spun câteva cuvinte despre cărțile primite de la editura Niculescu.
Aceștia au sponsorizat evenimentul cu câteva cărți la alegere. Eu am ales o combinație ca să zic așa de cărți, o parte pentru mine și alta pentru Cris si una, hai să zicem că pentru întreaga familie. Dacă ai să citești articolul până la final ai să afli de ce spun că este o carte pentru întreaga familie. Dar, să le iau într-o ordine aleatorie și să vă spun câteceva despre ele.
1. 500 de lucruri pe care nu le știai dar le afli acum – autori Samantha Barnes, Dominique Enright, Gyu Mcdonald, Matthew Morgan
Este, așa cum sugerează și numele, o mică enciclopedie care adună la un loc mai bine de 500 de informații, sfaturi și lucruri fascinante de care e posibil să nu fi auzit până acum. Și mă refer aici și la adulți, nu doar la copii deși cartea face parte din colecția ”Niculescu Kids”. Unele dintre informațiile din enciclopedie sunt serioase, altele, însă, sunt de-a dreptul bizare. În carte cei mici pot citi fragmente înspăimântătoare din istorie, știri uimitoare din geografie, informații extraordinare din știință dar, în același timp descoperă și jocuri pentru dezvoltarea inteligenței, iluzii optice și trucuri grozave.
La finalul enciclopediei există un index care ajută copilul să ajungă mai repede la subiectele care îl interesează, organizate alfabetic, pe categorii, cum ar fi ”Artă”, ”Istorie”, ”Muzică”, sau ”Supereroi”. Spre exemplu, dacă cel mic își dorește să afle ce ar putea conține o capsulă a timpului sau cum să vorbească ca un pirat sau care este recordul pentru cel mai lung hotdog din toate timpurile, e suficient să consulte indexul de la finalul cărții, să afle pagina la care găsește aceste informatii și așa le poate afla rapid.
2. ”Totul e vibrație” – autor Vex King
Aceasta este o carte de dezvoltare personală și are ca subtitlu ”Iubirea de sine, cheia unei vieți mai bune”. Exact acest subtitlu mi-a atras și mie atenția și acesta este unul dintre motivele pe care am și comandat-o. Al doilea ar fi că am mai auzit despre ea lucruri bune prin online și mi-am dorit să ei să o citesc. Autorul este un lider revoluționar pentru generația viitoare de tineri dornici să descopere tainele spiritualității și o sursă de inspirație pentru mii de oameni datorită activității sale din mediul online.
Cartea ”Totul e vibrație” ne ajută să dobândim cunoaștere spirituală folosind limbaj accesibil și oferind numeroase soluții practice pentru a ieși din întuneric, cât și instrumentele necesare pentru a-și clădi o viață nouă. În ea vei găsi răspunsuri la întrebări ca:
- cum reușesc să devin o persoană pozitivă, mai ales după copilăria grea pe care am avut-o?
- cum pot transforma emoțiile negative în unele pozitive?
- cum să-mi stabilesc propriile obiective?
- cum să-mi găsesc scopul în viață?
- ce înseamnă, de fapt, fericirea?
3. Incredibilul creier al adolescentului. Calea spre descătușarea potențialului său – autori Bettina Hohnen, Jane Gilmour, Tara Murphy
Ultima carte comandată a fost, așa cum spuneam una cam pentru toată familie pentru că toată familia este implicată în creșterea viitorului adolecent care ”mijește” acum. A început deja acea perioadă de prepubertate și, odată cu ea și momentele în care parcă nu îmi mai recunosc fiul. De parcă până la 11 ani a fost o persoană și acum e alta. Am zis că e semn că a venit timpul să aflu mai multe despre cum funcționează creierul unui adolescent așa încât să-l ajut pe viitor. Vă imaginați că nu sunt singura din casă care are nevoie să înțeeagă acest lucru. mai e și soțul meu. Bine, el profesor fiind mai are ceva cunoștințe că dej, să predai la liceu nu e treabă ușoară. Aș putea deci să zic că mai degrabă lui îi va ajuta și mai mult lectura acestei cărți. Dacă eu ”scap ușor” în câțiva ani, pai el mai are mult până la pensie.
Cartea nu conșine doar noțiuni de teorie despre funcționarea creierului. ca să zic așa, ci și diferite tehnici de comunicare eficientă cu adolescenții fără a le afecta negativ stima de sine. Mai cuprinde și o mulțime de sfaturi despre ce să spuneți și ce să nu spuneți, precum și despre cea mai potrivită atitudine pe care să o adoptați zi de zi față de adolescenții voștri. Cartea este scrisă având lo bază științifică solidă dar stilul acestiea este într-o manieră accesibilî tutror celor interesați de acest subiect.
Cum vi se par cărțile alese de mine Care vă atrage cel mai mult?
Eva Anca a zis
Altă persoană la 11 ani? Oh, puțin spus! Mă termină psihic și încă nu a împlinit 11.
Interesante toate trei cărțile. Mulțumesc pentru recomandările minunate!
Claudia Vasilache a zis
Mda, tot 11 ani :)))) Si da, tot o mama cu psihicul la nivel jos pe aici :))