De la editura Bookzone am primit recent 2 cărți pentru a le citi și povesti apoi despre ele. Cum înca e vacanță și cheful de lectură nu e la cote prea mari, am decis să vă dau acum câteva detalii urmând ca mai apoi, pe măsură ce le voi citi să vă scriu și în detaliu părerea mea despre ele.
În pachetul de PR primit la evenimentul de la Iași, #bloggeritelacastel din 24 iunie, am primit pentru lectură 2 cărți din două categorii diferite. Una dintre ele este un roman de ficșiune și cealaltă carte este una din categoria ”dezvoltare personală”.
Acestea două sunt: ”Gallant. Conacul bântuit”, roman scris de V.E. Schwab și ”Arta de a fi liber”, carte semnată de Nedra Glover Tawwab. Să le luăm pe rând și să vedem despre ce este vorba în fiecare.
”Gallant. Conacul bântuit”, este cel mai nou bestseller semnat V.E.Schwab, autoarea cărții-fenomen Viața invizibilă a lui Addie LaRue. Subiectul acestuia te invită să explorezi o lume misterioasă în care nimic nu este ce pare a fi și în care secrete de familie demult îngropate prind viață odată cu fantomele nopții. Este un roman încadrat la categoria young adult/fantasy cu elemente horror.
Personajul principal al cărții este tânăra Olivia care ajunge la Gallant în urma unei scrisori misterioase primite de la unchiul său. Acolo descoperă un întreg univers plin de secrete și fantome. Încă de la sosire, ea află 3 lucruri importante:
- unchiul ei a murit
- nu are voie să iasă afară după aăusul soarelui
- nu trebuie să treacă de partea cealaltă a zidului vechi care străjuiește locul
Tânăra noastră este însă hătărâtă să afle adevărul despre istoria familiei sale chiar dacă, pentru aceasta va fi necesar să încalce reguli și să exploreze un întreg tărâm bântuit unde o așteaptă însuți maestrul întunecat.
Romanul este descris de Horn Book Magazine ca fiind ”o poveste dulce-amăruie, captivantă și cu o atmosferă aparte” și că această nouă poveste gotică scrisă de Schwab ”echilibrează perfect întunericul și încântarea”.
”Arta de a fi liber” , cu subtitlul ”Stabilește limite clare și învață să spui NU” este un ghid despre regăsire scris de un terapeut acreditat, Nedra Glover Tawwab, o carte de dezvoltare personală care te ajută/ te învață curajul de a spune NU și de a stabili limite în relațiile cu ceilalți pentru ați recăpăta libertatea de a fi tu însuți.Pentru a face față persoanelor toxice și penru a ne bucura de relații satisfăcătoare cu partenerii, prietenii și familia, cu toții ar trebui să știm să stabilim limite sănătoase.
Bun, dar totuși ce înseamnă să pui limite sănătoase? Cum putem să ne exprimăm cu succes nevoile, cum spunem ”nu” și cum să fim asertivi fără a-ii jigni pe ceilalți? La întrebarile acestea ne răspunde Nedra Glover Tawwab, terapeut autorizat și expert renumit în relații, cu 14 ani de experiență în domeniu, în cartea ei, ”Arta de a fi liber”. bazate pe cele mai recente cercetări și cele mai bune practici utilizate în terapia congnitiv-comportamentală (TCC), tehnicile acestui ghid ne ajută să ne identificăm și s ne exprimăm clar și fără scuze nevoile și să descoperim soluții la problemel fundamentale din relațiile interumane, cum ar fi: codependența, lupta pentru putere, anxietatea, epuizarea.
Pe tine care dintre cele două cărți te tentează cel mai mult? Care e pe gustul tău?
Lecturi plăcute! Gallant mi-a plăcut.
multumesc!