Continui seria de articole despre evenimentul de la Iași, din iunie, la care m-am întâlnit cu fete dragi pe care le știam din online și astăzi am să vă povestesc, pe scurt despre produsele pe care le-am primit de la un alt sponsor generos de la eveniment, SanoVita. Cred că este un brand despre care mulți dintre voi cu siguranță ați auzit pentru că produsele lor sunt de calitate și se găsesc la raft în foarte multe dintre supermarket-urile de la noi.
Am gătit de multe ori cu produsele lor așa că am avut ocazia să testez o listă întreagă de produse marca SanoVita și m-am înțeles foarte bine cu ele. Cel mai des le folosesc în perioadele de post de peste an. Sunt ingrediente sănătoase și foarte potrivite pentru astfel de perioade sau pentru un regim de viață vegan.
În pachetul oferit de cei de la SanoVita fiecărei bloggerițe, așa cum se poate vedea și din poză, au fost următoarele produse:
- musli cu fructe
- fulgi de porumb
- migdale crude
- fructe goji
- semințe de chia
- quinoa
- tărâțe psyllium
- rondele de orez
- diferite mix-uri cu fructe uscate, migdale și alte bunătăți
Pachețelele cu mix-uri delicioase s-au consumat primele. Familia noastră are 3 membri plus buni care locuiește și ea cu noi. Au fost 4 astfel de pachețele, deci fiecare a avut ce degusta, alegându-și conbinația preferată pentru testat.
Eu m-am bucurat de tărâțele psyllium, quinoa, chia, migdale și goji. Știu că au niște denumiri un pic exotice dar sunt niște ingrediente faine, cu care poți face feluri de mâncare delicioase și mai ales sănătoase. Acum poate că o să vă întrebați și cum se folosesc. Pe scurt, goji le puteți pune la înmuiat și apoi adăuga în diverse prăjituri sau budinci, chiar și în smoothie-uri sănătoase.
Din chia se obține foarte ușor și fără mare efort o gustoasă budincă de chia care se prepară cu o zi înainte. Semințele de chia sunt cunoscute pentru faptul că, odată scufundate într-un lichd, lasă o substanță gelatinoasă care funcționează ca un fel de liant și, cu ajutorul ei poți prepara budincă de chia sau chiar un gem de chia fără preparare termică.
De migdale, ce să mai zic, se pot consuma ca atare, în diferite deserturi sau se pot folosi pentru a face un lapte vegetal din migdale cu un gust absolut divin. Quinoa seamănă într-un fel cu orezul și se poate folosi în diferite preparate de la sarmale sau chiftele și până la salate. Tărâțele de psylium se pot folosi foarte bine ca liant sau mai bine zis înlocuitor de ou în preparatele vegane. Acum ceva timp am făcut niște gustoase chiftele din linte și hrișcă spre exemplu. Se mai pot folosi și pentru alte preparate și sunt sănătoase așa că am de gând să mai experimentez cu ele cât de curând.
Despre musli nici nu mai e nevoie să dau detalii pentru că știți că sunt perfecte pentru mic dejun. Aș vrea totusi să letestez într-o altă combinație. Ideea e să fac un cobbler sau un crumble cu mere. Cred totuși că mai degrabă merg într-un crumble. Revin cu impresii după ce testez combinația. Fulgii de porumb deja au fost destinați de cel mic pentru niște pulpe crocante, cu fulgi de porumb, ceva care să semene cu ce a mâncat el pe la fast food-urile unde am mai mers.
Am lăsat special la urmă rondele de orez pentru că de ele m-am bucurat cel mai mult. Le-am descoperit acum ceva timp și am devenit fan. Cred că v-ați dat deja seama, dacă mă urmăriți de ceva timp că preferatele mele sunt nu cele simple ci cele cu ciocolată. Îmi plac foarte mult și obișnuiesc să le consum dimineașa la cafea.
Voi folosiți produse de la SanoVita? Care e ingredientul vostru preferat? Ce ați testat, din lista pe care am scris-o mai sus?
Eva Anca a zis
Foarte bune sunt produsele SanoVita.
Claudia Vasilache a zis
Daaa!