Cât de departe ai merge dacă ar fi să ajungi într-un moment al vieții tale în care să pară că nu ai prea multe opțiuni pentru a merge înainte? Că oricât ai încerca să ieși dintr-o situație neplăcută nu prea îți reușește. Că vezi că oricât de mult ai muncii banii nu ajung ca să supraviețuiești. Că viața copilului tău depinde de situația ta financiară care nu este tocmai bună.
Iată niște întrebări la care, vrând, nevrând, ajungi să meditezi pe parcursul vizionării serialului Fete cuminți în regia lui Michael Weaver, Dean Parisot, So Yong Kim, care poate fi vizionat pe Netflix. Producția cinematografică spune povestea a 3 prietene, Beth Boland, Ruby Hill și Annie Marks, 3 femei mature, fiecare dintre ele cu viața ei, cu familia ei și cu problemele ei.
Pe cele 3 femei le unește o prietenie puternică și sunt alături și la bine și la rău, fiecare dintre ele având o anumită situație familială diferită. Beth e căsătorită și are 4 copii. Ca multe mame americane, aceasta stă acasă și are grijă de copii. Este mamă full-time. Veniturile necesare familiei sunt aduse de către soțul acesteia, Dean, care are o firmă de vânzări auto.
Beth crede că are o căsnicie fericită doar că află întâmplător că soțul ei este combinat cu secretara mult mai tânără de la firma acestuia și nu doar atât. Din cauza escapadelor lui și a proastei administrări a banilor, Dean a riscat siguranța familiei făcând supraîmprumuturi pe care nu le mai poate returna fiind astfel în pericol de a pierde casa în care locuiesc.
Annie, sora acesteia, este opusul lui Beth. A avut o căsnicie în tinerețe, din care a rezultat un copil, o fată care acum are 11 ani și pentru a cărei custodie este nevoită să lupte cu fostul ei soț. Șansele de a pierde custodia fetei în favoarea tatălui acesteia sunt foarte mari deoarece Annie lucrează ca și vânzătoare într-un supermarket de cartier și veniturile abia îi ajung să trăiască de la o zi la alta. Fostul ei soț are, însă, o situație financiară mult mai bună și mai stabilă.
Ruth este căsătorită cu Stan Hill și are doi copii, o fată și un băiat. Fata are o boală gravă la rinichi și are nevoie, pentru a supraviețui, de un tratament scump care costă 10000 dolari pe luna și/sau de un implant de rinichi care, la fel, presupune o cheltuială foarte mare. Ambii, atât Ruth cât și Stan au venituri modeste și, la fel ca și ceilalți, trăiesc de azi pe mâine, de la un salariu la altul.
Din disperare, cele 3 femei ajung să pună la cale un plan pentru a jefui caseria supermarket-ului în care lucrează Annie. Reușesc să o facă fără să fie prinse, însă, ajunse acasă constată că suma furată este cu mult mai mare decât au presupus că s-ar putea afla în seiful casieriei unui magazin de cartier. Ele au furat 500.000 de dolari! Da, ai citit bine, jumătate de milion de dolari.
Evident că li s-a părut puțin suspect faptul că au găsit așa o sumă de mare dar au trecut peste asta și, bucuroase au împărțit ”prada”. Fiecare și-a luat partea și fiecare a făcut ce a crezut de cuviință cu ei. Doar că … ei bine, banii erau de fapt a unui clan mafiot care se ocupa cu spălarea banilor și alte îndeletniciri care fac parte din categoria ”crimă organizată”.
Rio, șeful acestei benzi mafiote le dă un răgaz de cateva zile ca să returneze banii. Lucru imposibil, însă, de făcut. Ca să scape totuși cu viață, Beth, cea mai inventivă și mai curajoasă dintre femei, negociază cu Rio să le dea de făcut un job pentru a compensa suma pe care nu puteau să o returneze. Și de aici începe aventura celor 3 femei care au practic o viață dublă. Pe de o parte sunt femei obișnuite, gospodine, mame, soții mai mult sau mai puțin model, pe de alta .. gangsteri.
Serialul a început să se filmeze în 2018 și are 4 sezoane. Eu încă nu am reușit să le văd pe toate dar mi-a plăcut primul sezon și drept urmare m-am gândit să-l recomand scriind această recenzie pe blog. În afară de faptul că e amuzant și plin de situații neprevăzute așa încât să te țină mereu cu sufletul la gură, serialul, după părerea mea, te pune puțin pe gânduri.
Așa cum spuneam și la început, vizionându-l, văzând prin ce situații sunt nevoite acele femei să treacă am oscilat între a le judeca și a le justifica acțiunile. M-am gândit mult, oare de ce suntem (aș fi) capabili să facem când vine vorba de siguranța familiei? Cât de departe am merge/aș merge? Ce sacrificii aș fi în stare să fac, ce riscuri mi-aș asuma pentru ca totul să fie bine pentru familia mea?
Tu ce părere ai? Ai văzut văzut serialul? Cum ți s-a părut?
Lasă un răspuns