• Contact
  • Scriu si aici

Lecturi de Mămică



  • Home
  • Recenzii cărți
  • Retete Video
  • Itinerarii de vacanta
  • Beauty & Fashion
  • Cultura generala
    • Educatie
  • Practic și Util
    • Recomandari

aprilie 29, 2025 · Leave a Comment

5 motive să te vopsești singură acasă

Beauty & Fashion

5 motive să te vopsești singură acasă

Sunt multiple motivele pentru care femeile aleg să își vopsească părul și nu stăm să le analizăm aici. Și unii bărbați, ce-i drept mult mai puțini, aleg să-și vopsească părul și de asemenea nu vom analiza aici motivele pentru care o fac.

Ce aș vrea eu cu acest articol este să „conving” femeile care încă nu au încercat sau nu au curajul să încerce, să se vopsească singure acasă. Desigur și bărbații, ăia mult mai puțini, sunt vizați și ei în ideea de a-i convinge să facă asta. Doar că în acest caz lucrurile nu sunt așa simple.

vopsești singură

Așadar să, nu mai lungesc vorba și să vedem împreună de ce ar trebui să luați în considerare, la modul foarte serios, ideea aceasta, a vopsirii părului acasă mai ales în această perioadă dificilă prin care trecem cu toții.

1.În capul listei am pus motivul financiar, adică mai pe înțeles, dacă te vopsești acasă faci o importantă economie de bani. O vopsea de păr poate să coste 15 lei, sau 25 sau poate chiar 50 de lei. În jur de 20 de lei costă majoritatea vopselelor de păr bune, de la firme cunoscute și care îți permit să obții rezultate excelente. Cât te costă o vopsire la coafor? 100 de lei în medie, poate 80 dacă ai noroc sau ești într-un orășel de provincie uitat de lume, dar la saloanele „de fițe” vei lăsa și 200 de lei cu mare ușurință. Care-i economia făcută? Substanțială.

2.Pentru ca să te vopsești acasă ai nevoie de o vopsea pentru vopsirea părului la domiciliu, care este mai ieftină și mai ușor de folosit, fiind adaptată nevoilor tale. Aceste vopsele de păr sunt la un preț mai accesibil decât cele profesionale și vin și cu kit-uri care să te ajute să faci această operațiune acasă. Evident că, dacă ai ceva experiență poți folosi și o vopsele de păr profesionale. Va trebui însă să ai și accesoriile potrivite pentru a face asta plus experiență mai mare în folosirea unei vopsele de păr.

3. Dacă ești genul de persoană care se plictisește ușor de culoarea părului, poți folosi o vopsea de păr temporară, pentru că mai apoi poți să o înlocuiești cu alta, de altă nuanță. Sau poți folosi în continuare aceeași nuanță, dacă îți place, însă trebuie să știi că niciodată culoarea părului tău nu va fi exact ca cea de pe imaginea prezentată pe ambalaj. Experiența și intuiția te vor ajuta să alegi culoarea sau nuanța potrivită. În general aceste vopsele se potrivesc mai mult pentru nuanțele deschise de păr.

4.Factorul timp este destul de important în a alege să te vopsești acasă. La un salon trebuie să te programezi cu multe zile înainte și vei consuma timp ca să te deplasezi până acolo și înapoi, vei consuma timp și acolo la salon, cât vei sta și vei aștepta și uneori poate că, din varii motive, va trebui să-ți anulezi programarea. Acasă te programezi singură după cum ai chef sau după cum se poate, iar dacă crezi că nu te descurci singură, poți apela la ajutorul soțului/partenerului, la ajutorul surorii/cumnatei sau la ajutorul unei bune prietene. Sunt chiar vopsele care îți pun la îndemână un kit cu care te poți vopsi și singură!

5.Am să iau în considerare și un fapt psihologic. Fie că te vopsești cu ajutorul soțului caz în care relația voastră se va consolida, fiind o activitate de sprijin reciproc, care crește încrederea, fie că te vopsești singură, tot la încredere ajungem. De data asta este vorba despre încrederea în sine.

Aceasta îți va crește și vei fi mulțumită dacă vei face de una singură (sau chiar și cu ajutor) această treabă. De altfel, orice lucru pe care reușim să-l facem singuri/singure, chiar dacă nu ne iese perfect de fiecare dată, ne creează o stare de bine, de mulțumire, de satisfacție.

Crede-mă, nu este deloc greu să îți vopsești părul acasă, însă ai mare grijă să citești cu atenție instrucțiunile de utilizare a fiecărei vopsele în parte, pentru că deși există multe asemănări între ele și între modurile de folosire, există și mici deosebiri de care trebuie să ții cont. Succes!

Partajează asta:

  • Tweet
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp

Apreciază:

Apreciază Încarc...

Related

« Mindset – Carol S. Dweck (recenzie)
Religiile lumii (recenzie) »

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Cauta aici

Categorii

Comentarii recente

  • Claudia Vasilache la Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor – Jacques Martel (recenzie)
  • Eva Anca la Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor – Jacques Martel (recenzie)
  • Claudia Vasilache la 5 lucruri pe care să le știi despre turmalină

Arhiva

aprilie 2025
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« mart.   mai »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316

%d